Gazete Vatan Logo

İsviçre garantili infaz teklifi

Susurluk skandalının kilit isimlerinden olan ve yaşayıp yaşamadığı bilinmeyen ''Yeşil'' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, ''Şemdin Sakık'ın öldürmesi karşılığında, İsviçre'ye yerleşme garantisi istediği'' ortaya çıktı. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, MİT'e iletilen bu teklifin reddedildi.

Gazeteport2un haberine göre; Musa Anter cinayeti davasına bakan Diyarbakır 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Kutlu Savaş’ın hazırladığı Susurluk raporunda yer alan, ''Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, Şemdin Sakık’ı öldürmek için MİT’e başvurduğu'' ifadeleri üzerine, konuyu MİT'e sormuştu. MİT Müsteşarlığı ise mahkemeye şu cevabı gönderdi: ''16.02.1993 tarihinde Diyarbakır’daki bir jandarma yetkilisinin ilgili birimimizle yaptığı görüşmede; Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın teşkilatımızla ilişki kurmak istediğini, yanında Muş alan sorumlusunun bulunduğunu, Şemdin Sakık’ı öldürmeyi planladığını ve eylemden sonra İsviçre’ye gitme garantisi istediğini belirttiği, anılan teklifin kabul edilmediği hususlarının yer aldığı belirlenmiştir" Mahkeme bu cevaptan sonra Yeşil'in teklifini MİT'e ileten jandarma yetkilisinin kim olduğunu sordu. MİT'e yazılan yazıya henüz cevap verilmedi. Dün devam edilen davada sanık olarak yargılanan emekli Albay Savaş Gevrekçi, Yeşil'in, Sakık'ı öldürme teklifini MİT'e kendisinin ilettiği iddialarını reddetti ve ''MİT ile hiç bir zaman temasım olmadı, JİTEM'de de çalışmadım'' dedi.

Anter cinayeti ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hamit Yıldırım, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım, Aziz Turan (Abdülkadir Aygan) ve Savaş Gevrekçi, hakkında, "Taammüden adam öldürme'' iddiasıyla müebbet hapis cezası isteniyor.

Haberin Devamı