Gazete Vatan Logo

İşte Türk basınında Ufuk Güldemir yorumları


Son saniyelerinde bile dimdikti...

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç: Büyük bir dostumuzdu Ufuk Bey, sadece patronumuz değildi. Çok zor bir süreç yaşadık. 1 yıl önce kanser teşhisi konuldu ve gururla hatırlayacağımız bir mücadele verdi. Dün gece yanındaydım vefat etmeden 1-2 dakkia önce, Türkiye'ye şunu söylemek istiyorum, başı dikti ve o gazeteciliğe dayandırdığı gururunu son dakikada da korudu. Son saniyelerinde bile her şekilde dikti. Nasıl bir heyecan varsa mesleğe ilişkin son günlerde gidip kendisine iş anlattığımda heycanlanıyordu, mutlu oluyordu. Dün bile iş konuştuk.


Onun kadar cesaretlisi az gelir

Milliyet Gazetesi Başyazarı Güneri Civaoğlu: Onun kadar cesaretle mücadele eden çok az adam vardır. Doğru bildiğinin üzerine korkusuzca giderdi. Muhteşem bir ekip oluşturdu.


Gazeteci olmasaydı ünlü bir sosyolog olurdu

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin: Uzun yıllar birlikte gazetecilik yaptık. Bir dönem ABD'de iki farklı gazetenin temsilcisi olarak çalıştık. O döneme ait yaşadığımı tatlı rekabeti tebessümle hatırlayacağım. Kendisini son olarak cuma günü gördüm. Ölümü ona yakıştırmadım. Çok hayat doluydu. Hayatı çok severdi, yaşamın hakkını verdi. Yapacağı çok şey vardı. Olayları çok iyi görürdü. Hangi işi yapsaydı başarılı olurdu. Gazeteci olmasaydı, dünya çapında iyi bir sosyolog olurdu. Çünkü çok önemli sosyolojik kavramlar üretti. İnternet gazeteciliğinin temellerini attı.


Türk basınına yeni bir soluk kattı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök: Türk basını çok önemli bir simasını kaybetti. Hakedilmemiş çok erken bir ölüm oldu. Kendi payıma büyük bir arkadaşımı ve kardeşimi kaybettim. Ancak Türk basınına yeni soluk kattı, önemli bir isim. Bütün bunlardan öte çok iyi bir dostumu kaybettim. Çok parlak biriydi.

Haberin kokusunu çok iyi alırdı

Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı: Ölümü çok erken oldu. Aynı dönemde, birlikte uzun yıllar gazetecilik yaptık. Ölümü ona yakıştıramadım. Çok heyecanlı ve haberin kokusunu alırdı.

Editoryal bağımsızlığın
öncüsüydü


Vatan Gazetesi Yazarı Reha Muhtar (ağlayarak anlattı): Ufuk Güldemir gibi birini çok arayacağız. O, editoryal bağımsızlığın öncüsüydü.

Lider yapısı
olan biriydi


Gazeteci Can Pulak: Kardeşimdi, çok büyük bir gönül yakınlığımız vardı. Son günlerde sık sık telefonla konuşurduk. Lider yapısı olan biriydi, doğuştan yönetici ve yapıcı bir karakteri vardı. Meslekte müthiş bir tırmanışla yıllarını geçirdi.

İşe gelirken ayaklarım
hiç geri geri gitmedi


Habertürk Program Yapımcısı Esra Kazancıbaşı: 24 yıllık gazetecilik hayatımın en mutlu günlerini Habertürk'te geçirdim. Zaman zaman bütün gazeteciler çalıştıkları kuruma ayakları geri giderek girmiştir. Ancak ben hiçbir zaman mutsuz gelmedim. Bir tek bugün hariç.
Çok zor bir şeyi başardı. Önce internet haber sitesinden büyük bir kanal yaratmayı başardı. Nasıl bir çocuk emekleyerek yürümeye başlarsa, biz de öyle büyüdük. Sabaha karşı beşte geçen haberleri bile görürdü. Bence o işiyle besleniyordu.

Haberin Devamı