Gazete Vatan Logo

İsmail YK kimdir?

Farklı tarzı ve şarkılarıyla dikkat çeken İsmail YK, Seda Sayan'ın sunduğu izdivaç programına katıldı. Evleneceksel Gel programında damat adayı olarak yer alan YK, gelin adayı Solmaz'a talip oldu. Gündeme bomba gibi düşen bu haberle İsmail YK kimdir? sorusu da araştırılmaya başladı.

İsmail YK kimdir?

İsmail YK'nın Seda Sayan'ın sunduğu Evleneceksen Gel evlilik programına katılması ve Solmazl'a talip olması herkesi şoke etti. İsmail YK gibi Sonmaz da ilgisi olduğunu açıkladı. Peki ikili arasında bir aşk mı başlayacak? İsmail YK'nın bu sürpriz girişimiyle kim olduğunun araştırılması ve hayatının merak edilmesi de önem kazandı. İşte tüm ayrıntılar...

İSMAİL YK KİMDİR?

1978 Almanya doğumlu olan İsmail YK, 13 yaşında kardeşleriyle beraber sahne hayatına başladı. 1995'te profesyonel bir şekilde müzikle uğraşmaya başlayan YK, lise eğitimini tamamlar tamamlamaz kendini müziğe adadı. 1996 yılında Almanya'da profesyonel bir şekilde DJ'lik yapan YK pek çok enstrümanı da çalabiliyor. Söz ve müzik yazarlığı da yapan YK, aranje ve müzik yönetmenliğiyle de uğraşıyor. Bombabomba.com albümüyle birlikte en çok satan sanatçı ünvanına sahip olan YK, 2 ödülün sahibi oldu. "Allah belanı versin" şarkısıyla popülerliği yakalayan YK; Alişan, Seda Sayan, Kibariye ve Ebru Yaşar gibi önemli sanatçılara da pek çok beste verdi. Ayrıca YK 2010'da "Yılın En İyi Sanatçısı ve Yılın En Sevilen Sanatçısı" ünvanına sahip oldu.

Haberin Devamı

İSMAİL YK ALBÜMLERİ

2004 - Şappur Şuppur

2006 - Bombabomba.com

2008 - Bas Gaza

2009 - Haydi Bastır

2011 - Psikopat