Gazete Vatan Logo

İslahiye hangi ile bağlı? İslahiye belediyesi hangi parti? İslahiye belediye başkanı kim?

İslahiye nerede? İslahiye nüfusu kaç sorularının yanıtı merak ediliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki son durumu katıldığı canlı yayında aktardı. İslahiye ilçesinde depremin etkisinin çok fazla olduğunu açıklayan Şahin, "İlçenin yarısından çoğu yok. Tam bir felaket var. 60 bin kişilik bir ilçe. Böyle büyük bir felaket görmedim ben" dedi. Peki İslahiye hangi ile bağlı? İslahiye belediyesi hangi parti? İslahiye belediye başkanı kim?

İslahiye hangi ile bağlı? İslahiye belediyesi hangi parti? İslahiye belediye başkanı kim?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem Türkiye'de büyük kayıplara neden oldu. Depremden etkilenen şehirlerin başında gelen Gaziantep'te can kayıpları da devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Peki İslahiye nerede? İslahiye nüfusu kaç?

İSLAHİYE NEREDE?

Fatma Şahin, Gaziantep'teki yıkılan binaların tespit edilme çalışmalarının ne durumda olduğu sorusuna yanıt verdi. Şahin, İslahiye ilçesinden bahsederek, "İlçenin yarısından çoğu yok. Tam bir felaket var. 60 bin kişilik bir ilçe. Böyle büyük bir felaket görmedim ben" ifadelerini kullandı.

İslahiye, Gaziantep'in güneybatısında yer alıyor. Depremin merkea üssüne yakın bir konumda bulunuyor.

İSLAHİYE NÜFUSU KAÇ?

Gaziantep'in İslahiye ilçesinin nüfusu 67.862 kişidir.

İSLAHİYE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDEN?

İslahiye Belediyesi AK Partilidir. 31 Mart yerel seçimleri sonucunda İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural olmuştur.