Gazete Vatan Logo

IŞİD ateşine cehennem topu!

Kilis’te Dağ Hudut Karakolu’na, IŞİD’in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Bir astsubayın şehit olduğu, iki uzman çavuşun yaralandığı ateşin ardından 4 tank derhal karşılık verdi. Ayrıca TSK, IŞİD mevzilerini tank ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı

IŞİD ateşine cehennem topu!

Kilis’te 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı Dağ Hudut Karakolu sorumluluk alanı karşısına 1 pikapla gelen ağır silahlı 5 IŞİD militanı sınırdaki askerlere ateş açtı. Ateşe karşılık veren güvenlik güçleriyle, IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Bir astsubay şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi. IŞİD militanının üzerinden 1 roketatar, 1 Kalaşnikof ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. IŞİD militanının ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi. IŞİD’e ait pikap ise tank atışıyla imha edildi.

Sınıra yaralı getirdiler

Suriye Türkmen Cephesi Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, VATAN’a şu bilgileri verdi: “Aldığımız bilgilere göre 5 IŞİD militanı yaralıları olduğunu söyleyerek sınırı geçmek istiyor. Ancak güvenlik güçleri izin vermiyor. Bu esnada IŞİD militanı ateş ederek saldırıyor. Askerler hemen karşılık veriyor ve orada bir IŞİD’ci öldürülüyor.”

Türkmen köyü boşaldı

Haberin Devamı

“Diğer 4’ü de hemen sınırdaki Türkmen Köyü olan Ayyuşa’ya kaçıyor. Bunun üzerine Türk sınırındaki askerler megafonla köyün boşaltılmasını istiyor. Türkmenler köyü boşaltıp başka köye gidiyorlar ve ardından da Türk tarafındaki tanklardan IŞİD safları bombalanıyor.” Bölgeden aldığımız bilgilere göre de saldırının ardından angajman kuralları gereği 4 tank derhal misilleme atışı yaptı. Daha sonra IŞİD mevzileri cehennem topu olarak da bilinen obüslerle top atışına tutuldu.

Savaş uçakları kalktı

Mehmetçiğe açılan ateşin ardından Diyarbakır’da çok sayıda F-16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan da bölgeye gitti.

UZMAN YORUMU

‘Savaş değil pozisyon’

Akademisyen Deniz Ülke Arıboğan, Kilis’te yaşanan çatışmayı şu sözlerle değerlendirdi: “Bir savaş durumu söz konusu değil. Türkiye IŞİD’e karşı bir pozisyon alıyor. Böyle bir coğrafyada bedel ödemeden çıkış yok. Maalesef konumdan dolayı bir bedel ödeyeceğiz. Mümkün olduğu kadar bedeli ve maliyeti düşürmek lazım. Ciddi istihbarat yapılmalı. Sınırda ve içeride güvenlik önlemleri alınmalı. IŞİD çok büyük bir tehlike.”

Haberin Devamı