Gazete Vatan Logo

İş dünyasında ilk tepkiler!

Twitter'ın kapatılmasının ardından iş dünyasından da tepkiler gelmeye başladı. Kimileri tepkilerini Twitter üzerinden duyururken, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ise yazılı açıklama yapan ilk kurum oldu.

İş dünyasında ilk tepkiler!

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Türkiye'de twitter uygulamasının kapatılmasının, hem ulusal düzeyde anayasal haklar bağlamında; hem de küresel dünya gerçekleri bağlamında kabul edilmesinin olanaksız olduğunu belirterek uygulamaya karşı çıktı.



"Twitter, facebook gibi popüler sosyal mecraların dışında mıvitır diye bir uygulama başlarsa o da dahil olmak üzere, herhangi bir yasağın ve ifade özgürlüğünün önüne koyulacak her engelin karşısında olduğumuzu hatırlatmak isterim. Biz parti kapatmalara da karşı olduk... Geçmişte protesto hakkını kullanan gençlerimize, bütün protestolarında hukuk zemininde mücadele etmelerini, sabır ve tahammül göstermelerini tavsiye etmiştik; bugün bu tavsiyemizi, hükümetimiz için de üzülerek yineliyoruz. Ifade özgürlüğünü kısıtlama hukuk dışı olduğu gibi akıl ve mantık dışıdır da.... Nasıl kimse iletişim özgürlüğünü kötüye kullanarak başkalarına zarar verme hakkına sahip değil ise, hiç bir siyasi otorite de yetkilerini kullanarak yasaklamacı,dayatmacı olarak iletişim hakkını engelleme hakkında sahip değildir."

Haberin Devamı