Gazete Vatan Logo

İnternetten SSK Bağ-Kur sorgulamaları ile hangi bilgiler öğrenilebiliyor?

Türkiye’de SSK ve Bağkur’lular için internette SSK Bağkur sorgulama dönemi başladı. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri ve Bağkur mükellefleri, güncel sigortalılık durumu bilgilerini internet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) e-SGK ağı hizmetleri ile SSK Bağkur sorgulama yaparak öğrenebiliyor. SSK ve Bağkur mükellefleri internette SSK Bağkur sorgulama işlemini 7 gün 24 saat e-Devlet Kapısından yapabiliyor.

İnternetten SSK Bağ-Kur sorgulamaları ile hangi bilgiler öğrenilebiliyor?

Modern yüzyıl dünyasında artık insanların yaşantıları içerisinde internet teknolojileri kendisine son derece etkin bir şekilde yer ediniyor. Bu durum dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de internet altyapısının kamu hizmetleri alanında da kamu kurum ve kuruluşları tarafından etkin bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile Türkiye’de SSK ve Bağkur mükelleflerinin online şekilde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi gibi çok önemli hizmet çözümleri sunulmaya başlandı. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internetin her geçen gün daha yoğun ve sık bir şekilde toplum genelinde kullanılmaya başlanması ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri etkin şekilde kamu hizmetleri alanında da kullanılmaya başlandı.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Günümüzün 21.yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, sadece dakikalar içerisinde pek çok işlemini çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşların internet ortamına kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet hizmetlerinin aktif olarak, vatandaşa sunulan kamu hizmetleri alanında aktif şekilde kullanılmasına neden oluyor. Bu çerçevede Türkiye’nin internet teknolojilerini en aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK ağı, kamu hizmet ağları arasındaki en geniş kamu hizmet ağı olarak öne çıkıyor. Bu çerçevede de artık mükellefler internet üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, SSK ve Bağkur sigortalarının en güncel durum bilgilerine birkaç dakika içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor olması dolayısı ile SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Ancak internet üzerinde e-Devlet Kapısı üzerinden SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak, e-Devlet kimlik doğrulama işleminin gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de SSK ve Bağkur mükellefleri e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ penceresi üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanabiliyor. Bu şekilde e-Devlet kimlik doğrulaması yapan SSK ve Bağkur mükellefleri e-hizmetler kategorisindeki e-SGK ağı uygulamaları ile SSK Bağkur sorgulama işlemini 4a için ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından, 4b için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranını kullanabiliyor.

Haberin Devamı