Gazete Vatan Logo

'İnsaf be!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Fuar Merkezinde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açılışında konuştu.

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, '1. neticesi ölüm olan bir silah kullanımında, kimyasal silah kullanıldığında suç, diğer silahlar kullanıldığında suç değil mi? Tankla topla öldürülürse veya uçakla öldürülürse o bunların arasına girmez. İnsaf be!' dedi.


İşte o konuşmadan satır başları...

TL bazında Türkiye ekonomisi 1 trilyon lira milli gelir seviyesine ulaşarak rekor kırmıştır.
Bu başarıda herkesin emeği var. Sanayicilerimizi, kobilerimizi, alın teri değen herkese milletim adına teşekkür ediyorum.

Hepimizin hepimizin. Yürekten inanmanızı rica ediyorum. Türkiye uyuyan bir devdi. Uyuyan dev uyanmıştır. Köklü reformlarla her türlü badireye, sarsıntıya göğüs gerecek güce ulaşmıştır.

Bizim ekonomimiz kırılan bir ekonomi değildir. Demokrasimiz sürekli ileriye, gelişmeye, ekonomimiz istikrarlar büyümeye devam edecektir. Biz inandık.

Türkiye'yi bu seviyeye çıkardık. Hep birlikte bu gelişmeye inandık. Birbirimize güvendik. Kardeşlik içinde hareket ettik.

Türkiye 2070 hedeflerini mutlaka tutturacaktır. Hiç bir şey moralimizi bozamayacaktır.

Aylardır çok önemli bir ifade kullanıyorum. Onlar tuzak kuracaklar. Önce Allah sonra millet o tuzakları bozacak. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı vardır, milletin de bir tuzağı vardır.

O tuzakların hepsi tek tek boşa çıkıyor. İlkesizce atılan manşetler, yalanlar sahiplerini utandırıyor.
İnancımızı muhafaza edeceğiz. Sağlam duracağız.

'DARBE'NİN AÇTIĞI YARALAR İYİLEŞMEMİŞTİR'

Türkiye bu darbe nedeniyle çok ağır bedeller ödedi. Sadece 12 Eylül günü ve sonrası değil, öncesinde de Türkiye birikimlerini heba etti.

Türkiye asıl büyük bedeli 12 Eylül'den çok önce 27 Mayıs 1960 müdahalesinde ödemiştir.

27 Mayıs müdahalesinin karanlık bugüne kadar gitmemiştir. Açtığı yaralar iyileşmemiştir. 27 Mayıs'ın izleri silinmediği için 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat olmuştur. Bizim geleceğimiz adına bu 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü gençlerimize çok etraflı şekilde anlatmamız gerekiyor.

'UNUTULURSA TEKERÜR EDER'

Eğer bu karanlık tarihler unutulursa aynı şekilde tekerrür eder. Gençlerimizin bu darbelerin nasıl hazırlandığını bilmeleri gerekir. Buradaki tüm kardeşlerim büyük oranla 27 Mayıs'ı yaşamadı. Ama öncesine bakın okuyun araştırın.

Geçenlerde o günlerin bir araştırmasını yaptım. Gazetelerin başlıklarına baktım köşe yazılarına baktım. Aynı tıpatıp. Bugün o başlıkları atanlar sanki o sayfaları açmışlar ordan alıp yazmışlar.

'ADNAN MENDERES İÇİN AYNI ŞEYLERİ SÖYLEMİŞLER'

Bugün yaşananlarla o gün yaşananlar birbirine tıpatıp benziyor. Bugün bize sandık her şey değildir diyorlar.
Nasıl bazı densizler bize "Sizi biz bile kurtaramayız" diyenler geçmişte Adnan Menderes için de aynı şeyleri söylemişler.

'ALLAH'TAN BAŞKA GALİP YOKTUR'

Biz kurtarıcı aramıyoruz. Bize bu hitabı yapanlar kendilerini kurtaracakları arasınlar. Kefenini alıp yola çıkanlar için kurtaracak insana ihtiyaç yoktur.
La ilahe illallah önce bunu öğrensinler. Allahtan başka galip yoktur.

Aynı şeyleri söylüyorlar. Bugün bir el gençleri dışarı atmak istiyorsa bugün de aynı şeyler.

Ülkemizin refahını huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur.
Bu ülkenin güvenlik güçleri gerekli müdahaleyi yapar kusura bakmayın.

'BİR ALANDAKİ BAŞARISIZLIĞIMI DİLE GETİRMEK İSTERİM'

Bugün demokrasiye sahip çıkan millet var. O bayat senaryonun başarılı olma imkanı yoktur. 27 Mayıs'ın izlerini sildik. 11 yıl içinde çok büyük reformlar yaptık.

Ama burada samimi söylemek istiyorum. Bir alandaki başarısızlığımızı belirtmek istiyorum.

Ana muhalefetin zihniyetini değiştirmede başarısız olduk, onu başaramadık. Üzerlerinde 12 Eylül'ün tozunu taşıdıklarını görürsünüz.

'BU MİLLET CHP'YE İKTİDAR VERMEYECEK'

Bu yıl dönümü Mısır'ı ziyaret ederek kutluyorlar. Daha yeni darbe yapmış zihniyeti ziyarete gittiler. Mısır'da CHP heyetine en son ne zaman iktidar oldukları soruluyor cevap veremiyor. Geleceğe bakalım diyorlar.

Bu millet onlar tek başına iktidar vermeyecektir.
CHP bunu Mısır’a anlatabilseydi Mısır da bunlardan ders alırdı.

Demokrasinin kesintiye uğratılmasına fırsat vermeyeceğiz.
Gençlerimiz demokrasiye sahip çıkacak yeni 12 Eylül’e izin vermeyecektir.

27 Mayıs'tan bu yana iktidar olamadılar. Bu millet ebediyete kadar o partiye tek başına iktidar vermeyecektir.

ALKOL YASAĞI

Hanginizin yaşam tarzına bu Hükümet müdahale etti? Varsa bana iletin. Nerede böyle bir şey var? Alkol düzenlemesi için söyleyenler batıya baksın.

Diyorlar ki bunlar efendim bunlar din emrettiği için yapıyorlar.. Çıkardığınız yasa dine uyuyorsa böyle demek doğru mu? Bütün anayasayı böyle ele mi alacaksınız.
Musevilerde kalkıp da böyle emrettiği için böyle bir yargılamanın yapıldığını duydunuz mu? Tek şey tanıyoruz;
insan mutluluğu, insan sağlığı... Bunun içinde ne gerekliyse onu yapıyoruz.

Herkes inancını rahat şekilde yaşıyor. Çok daha da rahat yaşayabilecek.

'İNSAF BE'

Suriye'de olayların başladığı günden bu yana ölenlerin sayısı 110 bine ulaştı. Bunlar kayıtlı. Bilinmeyen kayıt dışı 200 bin rakam var.

Şu anda dahi insanların hala hayatını kaybettiğini biliyoruz. Süreç farklı bir boyut kazandı.

1. neticesi ölüm olan bir silah kullanımında kimyasal silah kullanıldığında suç, diğer silahlar kullanıldığında suç değil mi? Tankla topla öldürülürse veya uçakla öldürülürse o bunların arasına girmez. İnsaf be!

Bunu anlamak güç. Ölüm ölümdür. Kullanılan silah ne olursa olsun. Bunla da onla da öldürülüyorsa hepsini aynı kategoride değerlendirmeliyiz. Bu rejimin bunun hesabını vermesi gerekir.

Böyle bir cambazlık olur mu? Bunu adil olarak ele alalım. Bu ölümlerin hesabını kim verecek?

'HANGİ SIFATLA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORSUN?'

Darbeci yönetimi tanımayan Türkiye Cumhuriyeti'ni hangi sıfatla temsil ediyorsun?

'CHP’Lİ MALUM MİLLETVEKİLLERİ TAHRİK EDİYOR'

Şu an Türkiye'nin birkaç ilinde Esad için sokağa çıkanlar var. Bu grupları CHP'li milletvekilleri tahrik ediyor. CHP Genel Başkanı da buna göz yumuyor.

İsyan, savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Bu çatışmaları CHP'nin malum milletvekilleri tahrik ediyor.

Sonra kalkıp diktatörlük var diyeceksin. Diktatörün olduğu yerde istediğin gazeteyi çıkarabilir misin?

'ONLAR GİTSİN DİKTATÖRLERİN SIRTINI SIVAZLASIN'

Sen sabret ki siyasi sıfatı olan bir insanla karşı karşıyasın

Hadi sen sıkıysa git Amerika'da polise taş at. Elini dokunduramaz.

Dur dediği an ellerini aracın üzerine koyarsın. Burada taş da atıyor, küfür de ediyor. Sosyal medyada izlediniz, TV'de izlediniz.

Özgürlük yok diyorlar. CHP'nin gözü dönmüş vekilleri polise taş bile atıyorlar. Bu nasıl diktatörlük.

Bu zihniyet halktan oy talebinde bulunmuştur. Şimdi CHP 90 yaşında. Cumhuriyet'le yaşıt diye övünüyorlar. Mustafa Kemal'in partisini kanlı örgütlerin kuklası haline getirdiler

Onlar gitsin diktatörlerin sırtını sıvazlasınlar.

2013 hedeflerimize 10 yıl kaldı. Sadece işimize bakacağız. Kirli tuzaklara prim vermeyeceğiz. Marmaray'ımızı, Kanal İstanbulumuzu, ulaşımıyla A'dan Z'ye çok farklı hazırlayacağız.

Haberin Devamı