Gazete Vatan Logo

İnönü ‘fahiş faiz’ davası açıyor!

Yıllık yüzde 180 faize isyan etti

İnönü ‘fahiş faiz’ davası açıyor!

Anadolu Hisarı’ndaki Komodor Remzi Bey Yalısı’nı son anda aldığı krediyle kurtaran Sevinç İnönü 2 milyon 874 liralık ana borca karşılık yıllık yüzde 180 faizle 23 milyon 551 bin lira tahsil edilmek istenmesine isyan etti. Sevinç İnönü yaptığı açıklamada uygulanan fahiş faiz ve yapılan ödemelerin borçtan düşülmemesine karşı dava açacağını belirtti.

Önceki gün armatör kardeşi Selim Sohtorik’in borçlarına kefil olduğu için icradan satışa çıkarılan ancak son anda satışı durdurulan Komodor Remzi Bey Yalısı’yla ilgili gelişmelerin üzerine Sevinç İnönü avukatı Şehnaz Celep aracılığıyla bir açıklama yaptı. Selim Sohtorik 1998’de Manyas, Düden ve Sapanca gemileri için Emlak Bankası’ndan kredi almış ancak ödenmeyen borçlar şirketin küçük ortağı ve kredinin kefili Sevinç İnönü’ye kalmıştı. Sevinç İnönü önceki gün aldığı krediyle 7 milyon 247 bin lira ödeyerek yalıyı son anda kurtardı.
İnönü ‘fahiş faiz’ davası açıyor
Sevinç İnönü’nün avukatı F. Şehnaz Celep şöyle konuştu, “Sevinç İnönü çok üzgün. Onun için açıklamayı ben yapıyorum. Yalının satışa çıkarıldığı dosyanın ana para borcu 265 bin TL’dir. Bu borca karşılık Emlak Bankası A.Ş tarafından 6 milyon 665 bin TL faiz talep edilmiştir. Bugüne kadar 500 bin USD ödeme yapılmıştır. Yaptığımız ödeme de borçtan düşürülmemiştir. Bu faizle birlikte yalı satışa çıkarılmıştır. İcradan satışını arzu etmediğiz için bir kredi kuruluşundan kredi kullanmak suretiyle satışı durdurduk. Vakfın amacı buranın müze olması. Sevinç İnönü’nün ölene kadar yalıyı kullanması gibi bir talebimiz, görüşmemiz olmadı. Yalının ne olacağını zaman gösterecek. Uzlaşma sağlanamamıştır.”

Haberin Devamı