Gazete Vatan Logo

İmralı’ya yaslı gelmiş şen gitmiş!

Kosterin kaptanı Mudanyalı Nail Ayanoğlu anlattı

İmralı’ya yaslı gelmiş şen gitmiş!

Abdullah Öcalan’ın avukatlarını ve yakınlarını adaya götüren Tuzla kosterinin kaptanı Mudanyalı Nail Ayanoğlu, Mehmet Öcalan’ın adaya yaptığı son yolculuğu anlattı: “Açlık grevleriyle ilgili bir mesaj almak için gittiği çok belliydi. Ağabeyinin yanına gergin gitti, görüşmeden yüzü gülerek çıktı, mutluydu”

İmralı’da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yakınlarının her türlü hava koşulunda ulaşımını sağlayacak yeni deniz aracının da kaptanlığını yapacak olan Tuzla kosterinin baş kaptanı Nail Ayanoğlu VATAN’a konuştu.

Gemlik ile İmralı arasında ulaşımı sağlayan ’Tuzla’ kosterinin olumsuz hava koşullarında sefere çıkamaması ve sık sık arızalanması üzerine tahsis edilen yeni römörkoru gördüğünü söyleyen Mudanyalı kaptan, Mehmet Öcalan’ın İmralı’ya yaptığı son yolcuğu ile ilgili bilgiler verdi.

İmralı’ya yaslı gelmiş şen gitmiş

Mudanya’nın 50 yıllık balıkçılarından 65 yaşındaki Nail Ayanoğlu, en son 3 ay önce İmralı’ya götürdüğü Mehmet Öcalan’ın adaya giderken gergin olduğunu ancak ağabeyi ile yaptığı görüşmeden yüzü gülerek çıktığını söyledi:

“Mehmet Öcalan’ı en son 3 ay önce ağabeyisine götürmüştüm. O zaman izin verilmediği için Öcalan’la görüşememişti. Bu seferki gidişimizde açlık grevleri konusunda bir mesajla döneceği her halinden belliydi. İçeride 1 saat kaldı. Abisinin yanına gergin girdi, yüzü gülerek çıktı. Mutluluğu her halinden okunuyordu. Görüşmeye gittiği de çok belliydi. Elinde ne yiyecek ne de giyecek vardı. Eli boş girdi eli boş çıktı ama rahatlamıştı, mutluydu. Mehmet Öcalan’la hava şartları dışında hiçbir şekilde konuşmuyoruz. Tepkim var ama işim gereği konuşmamalıyım. Gemideki personel kaptan köşkünden aşağı hiçbir şekilde inmez. Öcalan’ın avukatları ve kardeşi ile bir tek ben muhattap oluyorum. Mehmet Öcalan bana genelde “hava nasıl? Esecek mi, fırtına var mı, adaya gidebilecek miyiz?” der. Bu gidişimizde de sordu. Bunun haricinde başka bir konu konuşmuyoruz. Muhabbetimiz hava ve sudan ibaret. Kendisine herhangibir su veya çay servisimiz dahi olmuyor”

İmralı’ya yaslı gelmiş şen gitmiş

Kötü havada kullanılacak

Ayanoğlu, Mudanya’nın Güzelyalı Limanı’na indirilen 30 millik sürati olan yeni römörkora ilişkin şunları paylaştı: “Tuzla kosteri eski bir gemi olduğu için olumsuz hava şartlarında sürekli arıza çıkarıyordu. Bundan dolayı römörkör tahsis edildi. Tuzla vapurunu havanın normal olduğu günlerde kullanmaya devam edeceğiz. Römörkör ise olumsuz hava şartlarında kullanılacak. Geçen yıl beyin kanaması geçirmeme rağmen geminin kaptanlığını yine ben yapıyorum. 20 kişilik mürettebatımız var. 15 gün vardiyalı olarak çalışıyoruz. 3 yedek kaptan, makinistimiz, halat çekme ve verme elemanımız bulunuyor. Yeni römörkörü de gördüm. Mudanya Güzelyalı Limanı’na demirlemiş durumda. İstanbul tersanesinde bekletiliyordu. 1 yıllık römörkör.”

Haberin Devamı