Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemi akıllı cihazlar için nasıl yapılıyor?

Akıllı cihazların IMEI kayıt durumunu, internetten online IMEI sorgulama ekranından öğrenebilme şansı bulunuyor. Akıllı cihaz kullanıcılarına IMEI sorgulama hizmeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan bir hizmettir. İnternette yer alan IMEI sorgulama işlemi e-Devlet’ten kimlik doğrulama yapılmadan da kullanılabiliyor.

IMEI sorgulama işlemi akıllı cihazlar için nasıl yapılıyor?

Modern teknolojinin hızlı gelişimi sayesinde artık yaşamın her alanında internet erişimi gerçekleştirebilmek mümkün hale geldi. Özellikle de günümüzün modern mobil akıllı teknolojileri sayesinde artık insanların internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması, internet ortamı üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir hizmet altyapısının oluşmasına yol açıyor. Akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar, bu şekilde özel fonksiyonları ve üstün donanım özellikleri ile hayatın her alanında kendisine etkin biçimde yer buluyor. Dünya genelinde büyük bir pazara sahip olan ve bu Pazar hacminin önemli bir parçasını oluşturan Türkiye’de, akıllı cihaz kullanımı oldukça yüksek düzeydedir. Bu durumda yeni nesil ihtiyaçlarında baş göstermesine yol açıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan IMEI sorgulama hizmet uygulaması ile insanların sadece dakikalar içerisinde IMEI numaralarının kayıtlı olup, olmadığı bilgisine ulaşabilmesi sağlanabiliyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sanal platform üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama uygulaması ile akıllı cihaz kullanıcıları, akıllı cihazların güvenirlilikleri ve yasal kullanım şartları yönünden uygunluğunu birkaç dakika içerisinde görebilme şansını yakalıyor. Özellikle de sürekli gelişen mobil teknoloji ile her geçen gün yeni modellerin piyasadaki yerini alması ve bununla paralel şekilde bu alandaki ilginin sürekli olarak toplum genelinde yaygınlaşması dolayısı ile de akıllı cihaz piyasasında güvenlik sorunları öne çıkmaya başlayabiliyor. Son dönemlerde özellikle akıllı cihaz pazarı içerisinde ortaya çıkan en önemli sorunlardan birisini kesinlikle çalıntı akıllı cihazlar oluşturuyor.

Doğrudan tüketicinin mağduriyet yaşamasına yol açan bu çalıntı akıllı cihazlara ek olarak IMEI numarasının klon olması gibi durumlarda yaşanabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internette hizmete açmış olduğu IMEI sorgulama hizmeti, akıllı cihaz kullanıcılarının cihazlarının IMEI numarasının kayıt durumu ve cihazın çalıntı durumu gibi bilgilere dakikalar içerisinde ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Böylelikle Türkiye’de akıllı cihaz piyasasında ticaret daha güvenli şekilde sağlanabiliyor. İnternet ortamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan online IMEI sorgulama hizmet uygulaması aynı zamanda akıllı cihaz piyasasında son yıllarda karşı karşıya kalınan çalıntı akıllı cihaz veya IMEI numarası kopyalanmış akıllı cihaz durumlarının tüketiciye yaratmakta olduğu mağduriyetin önüne geçilebilmesi amacını taşıyor.

Haberin Devamı

16 haneden oluşan IMEI numarası tüm yasal kayıt işlemleri doğrultusunda, her bir akıllı cihazın kimlik numarası niteliği taşımaktadır. Dolayısı ile de BTK’nın IMEI sorgulama ekranından cihazın IMEI numarasının kayıt durumunun ne olduğunu ve ayrıntılı kayıt durumu dökümlerini alabilmek tüm akıllı cihaz kullanıcıları açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor. Özellikle de akıllı cihaz kullanıcılarının akıllı cihazlarının IMEI numaralarının kayıt durumuna ilişkin olarak internet ortamından sadece dakikalar içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranını kullanarak IMEI numarasının kayıt durumuna ilişkin olarak ayrıntılı ve güncel bilgiler ulaşabiliyor ve böylelikle çok daha güvenli bir şekilde kıllı cihaz ticaretleri gerçekleştirebilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı