Gazete Vatan Logo

İç güvenlik savaşında 33 madde tamam

İç güvenlik paketinin yedi maddesi daha önceki gün Meclis’ten geçti. 132 maddelik tasarının toplamda 33 maddesi kabul edildi. Görüşmelere 2 Mart’a kadar ara verildi

İç güvenlik savaşında 33 madde tamam

TBMM Genel Kurulu kamuoyunda ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen ve getirdiği bazı maddeler nedeniyle eleştirilen tasarının görüşmelerine önceki akşam 21.00’de başladı. Zaman zaman gerilim yaşanan Genel Kurul’da 33. maddenin de kabul edilmesinden sonra Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Aranın adından komisyon ve hükümetin yerine almaması üzerine Yakut, birleşimi kapattı. TBMM’de dün ‘aç kapa’ yapıldı. Genel Kurul dün 14.00’de tekrar açıldı ve 2 Mart’ta devam etmek üzere tekrar kapandı.

Polis koleji kapanıyor

Tasarının gün kabul edilen maddelerine göre, polis koleji kapatılacak ve burada öğrenimine devam eden öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav puanları dikkate alınarak, durumlarına uygun okullara naklen kaydedilecek. Polis kolejindeki eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan personel, kadro derecelerine uygun öğretmen unvanlı kadrolara atanacak.

Bu arada Meclis paketi görüşürken Beşiktaş-Liverpool karşılaşması heyecanı yaşandı.

Beşiktaş sevinci

Beşiktaş’ın zaferi gergin ortamı sakinleştirdi ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Beşiktaş’ı tebrik etmek isteyen milletvekillerine söz verdi. Milletvekilleri, alınan sonuçtan dolayı Beşiktaş’ı tebrik etti.

Haberin Devamı