Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu yoğunluk haritasını internetten inceleyin!

İBB trafik durumu yoğunluk haritası ile yollardaki yoğunluk durumunu anlık olarak takip etmek mümkündür. İBB trafik durumunu gösteren mobil uygulamalar da geliştirilmiştir. İBB trafik durumu hakkında daha fazla bilgi yazımızda mevcuttur.

İBB trafik durumu yoğunluk haritasını internetten inceleyin!

İstanbul trafik açısından sıkıntılı bir şehirdir. Çünkü yüz ölçümü büyük bir il olmasa da Türkiye’nin 8 de 1’ini içinden barındıran bir ildir. Bu sebepten ötürü de aşırı bir yoğunluk söz konusudur. Yüzölçümü büyük olmuş olsa insanları yüzölçümü içinde yayılacaktır. Ancak İstanbul’un yüzölçümü hayli küçüktür. İstanbul da bu kadar yoğunluk olmasının sebebi hem iş imkânının fazla bir şehir olması hem de güzel bir şehir olmasından kaynaklanmaktadır. Zira İstanbul yalnızca günümüzde değil, tarihin her döneminde önemli bir kent olmayı başarmıştır. Gerek boğazlara sahip olması, gerek güzellikleri İstanbul’u hep İstanbul yapmıştır. İstanbul Roma İmparatorluğunun en önemli şehri olmayı başaran bir kenttir. Üç kıtaya hüküm sürmüş olan Osmanlı İmparatorluğunun merkezi olan şehirdir. Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinden İstanbul merkez kent olmamıştır. Çünkü birçok sebepten ötürü merkez kent olmaya Ankara uygun görülmüştür. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletinde de İstanbul sanayisiyle, nüfusuyla, iş imkânıyla hep gözde şehir olmayı başarmıştır. 80 milyon nüfusun 10 milyonunu içinde barındıran İstanbul’un en büyük sorunu ise trafiktir.

Haberin Devamı

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İstanbul trafiğinin en büyük sebebi nüfustur. Bu sebepten ötürü İstanbul trafiğinin çözülmesi açısından yeni yollar yapılmış, tüneller yapılmış, köprüler yapılmıştır. Ancak İstanbul trafiğine bütün bunlar bir türlü deva olamamıştır. İstanbul trafiğine deva bulunamamasından kaynaklı olarak da en son çare olarak teknolojiye başvurulmuştur. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte birçok farklı uygulamada hayatımıza girmiştir. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle hayatımıza giren uygulamaların bazıları ücretsiz olarak kullanılabilirken, bazıları da ücretli uygulamalardır. Akıllı telefonlarına ama huzuli ama çok faydalı birçok uygulama indirilebilmektedir. Ancak İBB trafik durumu uygulaması akıllı telefonların bir İstanbulluya sağlamış olduğu belki de en büyük faydadır. İBB trafik durumu sayesinde İstanbullu; İstanbul trafiğinden bir nebze de olsa sıyrılacak. İBB trafik durumunun mantığı şudur; trafiğe tıkalı olan bölgeler kırmızı noktalar ile gösterilirken, trafiğin çok yoğun olmadığı trafiğe açık olan bölgeler ise yeşil olarak gösterilmektedir. Siz de yol seçimi yaparken hangi yolda trafik daha azsa o yolu tercih edersiniz. Bu şekilde gideceğiniz yere çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gitme imkânını elde edersiniz. İBB trafik durumunun bir başka özelliği ise günün hangi saatinde trafiğin en yoğun ya da günün hangi saatinde trafiğin en açık olduğunu gösteriyor olmasıdır. İBB trafik durumunun bu göstergesi sayesinde trafiğin en yoğun olduğu saatlerde trafiğe çıkmamanız sizin için en doğru olanıdır. Trafiğin daha açık olduğu saatlerde trafiğe çıkarak yine gideceğiniz yere çok daha rahat ulaşırsınız.

Haberin Devamı

İBB trafik durumu uygulaması tamamen ücretsiz olan bir uygulamadır. İBB trafik durumu sayesinde İstanbullular trafiğe açık olan yolu tercih edeceğinden gidecekleri yere daha hızlı bir şekilde ulaşacaklar.

Haberin Devamı