Gazete Vatan Logo

'Hrant için adalet için'

Agos gazetesi önünde anılacak...

'Hrant için adalet için'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 7. yılında anılırken cinayet halen aydınlatılmayı bekliyor.



Hrant'ın Arkadaşları "Hrant için adalet için" sloganı ile bugün saat 13.30'da Taksim Divan Oteli önünde toplanarak Dink'in öldürüldüğü Osmanbey'deki Agos gazetesinin önüne yürüyecek.



Dink için ilk anma, Gedikapaşa Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi'nde yapılacak pazar ayininden sonra saat 12.45'te Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılacak. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda da saat 19.30'da Hrant Dink için anma etkinliği düzenlenecek.



Agos gazetesinin genel yayın yönetmenliğini sürdürürken 19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava ve yürütülen soruşturma, cinayetin 7. yılında devam ediyor.
Davanın iddianamesini son HSYK kararnamesiyle Gebze Cumhuriyet Savcısı olarak atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen ve dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcısıyken kendi isteğiyle düz savcılığa geçen Selim Berna Altay hazırladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin geçen yıl hükme bağladığı dava, Yargıtay'ın bozma ve onama kararlarının ardından yeniden görülüyor.



Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ortaya atılan iddiaları anımsatarak dosyanın yeniden ele alınmasını istedi. Davanın bir sonraki duruşması, 12 Şubat'ta yapılacak. Dink cinayetine ilişkin ve bazı kamu görevlileri hakkında açılan soruşturmaları bakanlara uzanan yolsuzluk soruşturmasını başlattığı için Tekirdağ'a atanan savcı Muammer Akkaş yürütüyordu. Savcı Akkaş'ın görev yerinin değiştirilmesinin ardından Dink cinayeti soruşturma dosyasının hangi savcıya verileceği ve nasıl bir yöntem izleneceği henüz belirlenmedi.

ÇGD'DEN AÇIKLAMA

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Dink'in ölümünün 7. yılında katillerin hala yakalanamaması sebebiyle açıklama yayınladı.

ÇGD açıklamasında şunları kaydetti: "Ape Musa, Namık Erdoğan, Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, Uğur Mumcu'yu katleden alçak şebekeler ne ortaya çıkarıldı ne de sanık sandalyesine oturtuldu. Daha nicesinde olduğu gibi cinayete Karar veren, azmettiren arkasındaki tetikçinin yakalanmasını bize "cinayeti aydınlattık" diye yutturmaya kalkan, olayda sorumlulukları ortada olmasına rağmen hiçbir kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermeyen hükümet, kuşkusuz ki en hafif ifadeyle, ağır vebal altındadır.

Bugünlerde geçmişte yapılan kirli ortaklığın ifşa edilmesiyle hükümetin vebali daha da gün yüzüne çıkmıştır.
ÇGD olarak, Dink cinayetinin aydınlatılmasının, adalet özgürlük arayışının bir parçası olduğunu vurguladık. Bugün basit gerçeğin karşısında hem öfkeli, hem de daha umutluyuz. Adalet özgürlük mücadelesinin er geç devletin işlediği bütün, suçların yargılanacağı bir tanımı yaratacağınaolan inancımızla, Dink Ailesinin acısını paylaştığımızı bir kez daha ifade ediyoruz."

Haberin Devamı