Gazete Vatan Logo

‘Home office’ derdi!

Avukat ve müşavirlerin ‘home office’ sıkıntısı

Avukatlara ve mali müşavirlere Kat Mülkiyeti Kanunu ile getirilen yasağa rağmen tapuda mesken olarak görülen apartman dairelerindeki bürolarını boşaltmaları için 2011 yılında çıkartılan torba kanun ile tanınan 2 yıllık süre 25 Şubat’ta doldu.

Yeni bir yasal düzenleme yapılmaması halinde ev sahipleri ya da apartman sakinlerinin talebi üzerine avukatlar ve mali müşavirler bürolarından çıkmak zorunda kalacak.

Başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelindeki avukatların büyük bölümünün bürolarını boşaltma riskiyle karşı karşıya kalması, bünyesinde çok sayıda hukukçu bulunan AK Parti Grubu’nu harekete geçirdi.

AK Parti Grup Yönetim Kurulu’nun geçen hafta yapılan toplantısında, avukat ve mali müşavirlerin karşı karşıya kaldığı sıkıntının giderilmesi için yasal düzenleme yapılması görüşü ağırlık kazandı.

İtirazlar değerlendirilecek

Özellikle avukat kökenli milletvekillerinden gelen yoğun talebi dikkate alan Grup Yönetim Kurulu’nda ağırlıklı görüş yeni bir süre uzatımına gitmek yerine, bu yasağın tümden kaldırılması yönünde oluştu.

Ancak grup yönetim kurulunda bazı üyeler buna itiraz etti. Bunun üzerine konunun, genel merkez yönetimine iletilmesine karar verildi. Konuya ilişkin seçenekler önce Merkez Yürütme Kurulu’na sunulacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parti yönetimiyle yapacağı değerlendirme sonucu, bu konuda bir yasa teklifinin TBMM Başkanlığı’na sunulup sunulmayacağı netleşecek.

Haberin Devamı