Gazete Vatan Logo

Hitler’le aynı cezaevinde!

Anadolu Ajansı, Almanya’daki Türk cinayetlerinin zanlısı Beate Zschaepe’nin kaldığı Stadelheim Cezaevi’ne girdi...

Hitler’le aynı cezaevinde!

Almanya’da yabancılara yönelik saldırılar düzenleyen ırkçı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının baş zanlısı Beate Zschaepe’nin kaldığı cezaevi, AA ekiplerince görüntülendi. Ülkede 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan terör örgütü NSU’nun hayatta kalan tek üyesi Zschaepe, Münih’in Stadelheim Cezaevi’nde 10 metrekarelik bir hücrede kalıyor. Tüm hücrelerin pencereleri, tutukluların açık havaya çıktıkları ve top oynama gibi sportif faaliyetler yapabildikleri iç avluya bakıyor. Tutuklular günde 1 saat açık havaya çıkabiliyor.

Voleybol oynuyor

AA’nın çekim yaptığı sırada güvenlik ve tutukluların görünmemesi amacıyla pencerelerin perdeleri kapatılıp, iç avludan görüntü alınmasına izin verilmedi. Ancak ekibin çekim yaptığı esnada Zschaepe, diğer tutuklularla avluda voleybol oynarken görüldü. Münih’in güneyinde Stadelheim semtinde bulunan cezaevi 1894 yılında inşa edilmiş ve bir dönem Nazi lideri Adolf Hitler de burada cezasını çekmiş. Hitler, 1922 yılında asayişi bozmaktan Münih cezaevinde 1 ay tutuklu kalmış.

Mahkeme yarın

Ayrıca Sobibor’daki Nazi toplama kampında gardiyanlık yaparken binlerce Yahudi’nin ölümünden sorumlu tutulan John Demjankuk da bu cezaevinde kalan Naziler’den.

Zschaepe ile aynı davadan yargılanan ve NSU terör hücresine destek verdiği iddia edilen aşırı sağcı Almanya’nın Milliyetçi Demokratik Partisi’nin (NPD) eski yöneticisi Ralf Wohlleben de aynı cezaevinin erkekler bölümünde kalıyor. Zschaepe ve Wohlleben, 6 Mayıs’ta (yarın) başlayacak olan duruşmaya polis eşliğinde götürülecek.


LCD TV ve laptop’ı var!

Kadın Nazi Zschaepe, 10 metrekarelik hücre tipi odada kalıyor. Odada bir yatak, elbise dolabı, televizyon, çalışma masası, özel eşyaların konabileceği raflar, lavabo ve bir tuvalet var. Zschaepe’ye içinde davayla ilgi dosyaların olduğu bir diz üstü bilgisayar da verilmiş.

Haberin Devamı