Gazete Vatan Logo

HGS sorgulamaları ve HGS yükleme işlemleri nasıl yapılır?

HGS sorgulama işlemlerinden HGS bakiye sorgulama, HGS bakiye yükleme ve HGS geçiş ihlali sorgulamanızın nasıl yapılacağına ulaşmanız çok kolay. Haberimizin devamını okuyarak detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

HGS sorgulamaları ve HGS yükleme işlemleri nasıl yapılır?

Günümüz gündelik hayatında trafiğin önemi oldukça fazladır. Gün içinde gerek iş dolayısıyla gerekse diğer nedenlerden dolayı trafiğe çıkarız. Zamanın oldukça önemli olduğu çağımızda bir yerden bir yere gitmeyi en kısa sürede tamamlamaya çalışırız. İşte burada yeni oluşturulan HGS sistemi devreye girmektedir. HGS, yani hızlı geçiş sistemi otoyol ve köprü trafiğinde insanların oldukça verimli olarak kullandığı bir sistem. Bu yeni yaratılan sistem sayesinde insanlar artık hiç beklemeden transit olarak ilerlemekte ve dolayısıyla herhangi bir trafik oluşmamaktadır. Önceden OGS ve KGS sistemleri vardı. Bu sistemler nedeniyle sürücüler, yollarda ve köprülerde beklemek durumunda kalmaktaydılar. Dolayısıyla bu da trafik oluşumuna neden olmaktaydı. HGS sisteminin hayata geçirilmesiyle bu sorun ortadan kalktı. Peki, HGS sistemine nasıl başvurulur?

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Haberin Devamı

HGS BAKİYE YÜKLEMEİŞLEMİ VE DETAYLAR!

Bu sisteme dâhil olmak için gerekli şartlar nedir? Öncelikle herhangi bir PTT şubesine giderek bir HGS hesabı oluşturulmalıdır. HGS sistemine geçmek isteyen vatandaşların PTT şubesinde yeni bir hesap oluşturmasının ardından PTT şubesinden HGS etiketi almaları gerekmektedir. Sonrasında alınan HGS etiketi, aracın ön camına, yine PTT’den verilen belgelere uygun şekilde yapıştırılmalıdır. Otoyol ve köprülerde bulunan HGS geçiş noktalarındaki tarayıcıların bu yapıştırdığınız etiketi algılaması şarttır. Artık HGS geçiş noktalarından sorunsuz şekilde geçebilirsiniz. HGS’ ye başvuru işlemini PTT haricinde anlaşmalı bankalarla da yapılabilmektedir. Ayrıca PTT ve anlaşmalı bankalara giderek ve ayrıca gelişen interaktif ortamı kullanarak internet üzerinden de HGS bakiye sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte HGS müşteri hizmetleri resmi internet sayfasını kullanarak üyeliniz hakkında ve HGS bakiye sorgulama işleminiz hakkında birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetleri ana sayfasına giriş yaptıktan sonra işlem yapabilmek için sisteme üye olmanız gerekmektedir. Sisteme üye olabilmek için sağ tarafta bulunan Müşteri Hizmetlerine Giriş sekmesine tıklamalı ve ardından Üye Ol sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Açılan yeni sayfada sizden bazı kişisel bilgileriniz istenecektir. TC kimlik no’nuzu veya Vergi Kimlik no’nuzu ardından e-posta adresinizi girmelisiniz ve ardından kullanacağınız şifrenizi belirlemeniz gerekmektedir. Şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu doğru şekilde girerek üyelik işleminizi tamamlamanız gerekir. Ardından ana sayfaya tekrar döndüğünüzde e-posta ve belirlediğiniz şifrenizi kullanarak ve güvenlik kodunu doğru şekilde girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. HGS müşteri hizmetleri sistemine dâhil olduktan sonra HGS bakiye sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Vatandaşlar bazen HGS bakiyesinin yetersiz olduğu durumlarda geçiş ihlalleriyle karşılaşabiliyorlar. Bu ihlaller sonucu bazı cezai durumlarla karşılaşılabilmekte. HGS müşteri hizmetlerine üye olduktan ve giriş yaptıktan sonra HGS geçiş ihlali sorgulaması da yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa da bulunan Geçiş İhlali Sorgulama sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Açılan yeni sayfa da araç plaka numarasını ve güvenlik kodunu girdikten sonra aracınızla ilgili herhangi bir ihlal var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Eğer aracınızla ilgili bir ihlal HGS geçiş ihlali sorgula sayfasında görünürse bunu biran önce ödemeniz gerekir.

Haberin Devamı