Gazete Vatan Logo

HGS bakiye yükleme ve bakiye sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye yükleme, HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini PTT’nin online hizmetleri üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

HGS bakiye yükleme ve bakiye sorgulama nasıl yapılır?

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında modern ve yenilikçi çözümlerden daha sık biçimde yararlanılmaya başlandı. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde artık trafikteki araç sayısının her geçen gün artış göstermesi trafik yoğunluğunun artmasına ve hatta durma noktasına gelmesine yol açıyor. Bu durumda özellikle Türkiye’deki tüm karayolları ve köprülerde bulunan ücretli geçiş gişelerinde araç sürücülerinin araçlarını durdurarak, kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalmaları, trafik yoğunluğuna neden oluyor. Trafikte yaşanan bu soruna yönelik olarak Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek, vatandaşın hizmetine sunuldu. Daha modern ve daha yenilikçi mobil bir teknolojiye sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte araç sürücülerinin, otoyol ve köprülerde bulunan ücretli geçiş noktalarında durmak zorunda kalmadan, otomatik ödeme ile seri geçişler yapabilmesini sağlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eski sistemler olan ve artık araç trafiğinin yoğunluğunu kaldıramayan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemleri yerine kullanılmaya başlanan HGS ücretli geçiş sistemi ile birlikte araç sürücülerinin araçlarının ön camlarının görünen bir kısmına yapıştırılan HGS etiketi ile ödeme otomatik olarak gişedeki cihaza mobil olarak bağlanılmasıyla HGS bakiyesinden yapılıyor. Günümüzde araç sürücüleri için bakiye yönetimi gibi konularda da oldukça önemli bir hizmet kolaylığı sağlayacak HGS bakiye sorgulama gibi hizmetler sunuluyor. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ortak çalışması olan Hızlı Geçiş Sistemi’nin yan hizmetlerine ilişkin olarak dijital platform üzerinde aktif hizmetler sunuluyor.

Araç sürücüleri artık mobil akıllı teknolojiler yardımı ile internete kolay bir şekilde erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Böylelikle araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi ücretli geçiş gişelerinde başta bakiye yetersizliği dolayısıyla karşı karşıya kalabilecekleri HGS geçiş ihlali gibi olumsuz durumlarında önüne geçilebilmesi sağlanabiliyor.Araç sürücüleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına bağlanarak HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında HGS bakiye sorgulama işlemi için araç sürücülerinin online hizmet sistemine üye olmaları gerekiyor. Bu üyelik işlemleri için sayfa içerisindeki ‘müşteri hizmetleri giriş’ ekranındaki ‘yeni üyelik’ sayfasına ulaşılarak T.C. kimlik no/vergi kimlik no, e-posta adresi ve yeni şifre ile üye olunabiliyor. HGS bakiye sorgulama işlemi sisteme T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmasıyla internetin bulunduğu her yerden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini ise PTT şubelerinin yanı sıra tüm benzin istasyonlarından da gerçekleştirebiliyor. Böylelikle artık araç sürücülerinin HGS bakiye yetersizliği ve tükenmesi gibi durumlarda yükleme işlemlerini gerçekleştirebilmek için tek bir kurum binasında oluşabilen yoğunlukta uzun saatler sürebilecek sıra bekleme ve gereksiz yoğun evrak işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmamalarını sağlıyor. Bu durumda HGS hizmetlerinde daha modern ve daha yenilikçi bir hizmet anlayışının yakalanabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı