Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS sorgulama işlemlerinden HGS bakiye yükleme, HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulamanızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini nereden ve nasıl yapacağınız haberimizde.

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik, artık modern insanın hayatı içinde önemli bir yer teşkil etmektedir. İnsanlar zamanlarının büyük bir kısmını trafik içinde geçirmektedirler. Okula gitmek için çıktıklarında, işe yetişmek ve bunun gibi nedenlerle insanların zamanlarının çoğu trafikte tükenmektedir. En çokta metropol ve büyük şehirlerde yaşayan insanlar için önem arz eden trafik, büyük kent insanının korkulu rüyası halini de alabilmektedir. Oluşturulan trafik kurallarına uymak hayati önem taşımaktadır. En ufak bir hata büyük sonuçlar çıkarabilmektedir. Trafik kuralları ihlalleriyle daha büyük kargaşalara yol açılabilmektedir. Önceden kullanılan ve pratik olmayan sistemlerle de trafik karmaşık bir hal alabiliyordu. Özellikle de köprü ve bazı otoyol geçişlerinde kullanılan bu eski sistemlerde trafik oluşmasına neden olmaktaydı. Fakat gelişen dünyayla paralel giden geliştirilen sistemlerin trafikte de kullanılmasıyla trafik daha az korkutur hal aldı. Ülkemizin de bu sistemleri özenle uygulamaya geçmesiyle trafik vatandaşlar için korkulur olmaktan çıktı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Geliştirilen sistemlerden biri olan HGS, yani Hızlı Geçiş Sistemi köprü ve belli otoyollarda aktifleştirildi. Bu yolla insanlar bu kısımlarda trafik dolayısıyla bekleme derdinden kurtuldular. Bu sayede bu geçiş noktalarında bekleme yapmadan hızlı şekilde geçebilir hale geldiler. HGS geçiş sistemi elektronik bir sistemdir ve geçiş yapabilmeniz için bu sisteme kendinizi tanıtmanız gerekir. Bunun içinse HGS kartı oluşturulmuştur. HGS kartına başvurarak kendinizi sisteme dâhil edebilirsiniz. Eğer kartınız yoksa HGS geçiş noktalarından hızlı geçişten yararlanamazsınız. HGS kartını PTT veznelerinden ya da anlaşmalı bankalardan elde edebilirsiniz. HGS kartınızı aldıktan sonra bakiye yüklemeniz gerekecektir. Eğer bakiye yüklemezseniz yine hızlı geçiş sisteminden yararlanamazsınız. Geliştirilen dijital uygulamalarla internet üzerinden HGS bakiye sorgulama, HGS bakiye yükleme ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu haberimizde bu işlemleri nasıl ve hangi aşamalarla yapabilirsiniz ona değineceğiz.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Yükleme

Köprü geçiş noktalarından veya otoyollardan HGS hızlı geçiş sisteminden yararlanabilmeniz için HGS kartınızın olması gereklidir. Ancak bu tek başına yeterli değildir. Kart hesabınızda geçiş için yeterli bakiye de olması gerekmektedir. Bakiye yükleme işlemi için, dijital ortamları kullanabilir, PTT veznelerini veya anlaşmalı bankaların vezne ve internet bankacılığı sistemlerini kullanarak kolayca işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Sorgulama

HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan Müşteri Hizmetlerine Giriş seçeneğini seçerek devam etmelisiniz. Bu kısımda sizden üyelik bilgilerinizi girmenizi isteyecektir. Eğer sisteme üye değilseniz Üye Ol seçeneğine tıklayıp gerekli kişisel bilgileri girdikten sonra üye olabilirsiniz. Ardından oluşturduğunuz üyelikle sisteme dâhil olup HGS bakiye sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ise, hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Bu adres ana sayfasına giriş yaptıktan sonra Geçiş İhlali Sorgula seçeneğine tıklayarak açılan sayfadaki Araç Plaka Numarasını girmeniz HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için yeterli olacaktır. Bu şekilde kolayca sorgulama işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.