Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS sorgulama işlemi ve HGS kart yükleme işlemini internet üzerinden online işlemler aracılığıyla yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS bakiye sorgulama işlemini artık PTT şubelerine gitmeden online olarak yerine getirebilrisiniz. HGS kart sahibi iseniz ve bu kartınız ile trafiğe çıkıyor ve geçiş yapacaksınız ancak kartınızda yeteri kadar geçiş hakkı yani bakiye olup olmadığını merak ediyorsanız HGS bakiye sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Çünkü HGS kartınızda yeteri kadar bakiye yoksa HGS kartınız ile geçiş yapamazsınız bunun için trafiğe çıkmadan özellikle ücretli otoyol ve köprülerden geçecekseniz kartınızda geçiş hakkı olup olmadığını öğrenmeniz faydanızda olacaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

HGS bakiye sorgulama içinse artık PTT şubelerine gitmenize gerek kalmadam online olarak yapabilirsiniz. Ancak size de HGS kart lazım olmuş ancak kartınız yoksa yine HGS kartınızı yine size en yakın PTT şubelerinden alabilirsiniz. Ayrıca HGS kartınızı PTT şubelerinin yanında anlaşmalı bankalardan da alabilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde HGS bakiye sorgulama işlemini online olarak nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapmak için aşağıda yer alan adımları sırası ile izleyiniz. HGS bakiye sorgulama için ;

Haberin Devamı

İlk olarak www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra ise açılacak olan sayfasının sağ üst tarafında yer alan, ‘ Müşteri Hizmetleri Giriş ’ başlığına tıklamanız gerekmektedir.

Sayfanın sağ kısmında yer alan bu bölüme tıkladıktan sonra devamında açılacak olan sayfada, ‘Üye Olun’, ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ şeklinde sıralanan bölümler yer aldığını göreceksiniz. Eğer ilk defa HGS bakiye sorgulaması işlemini yerine getirmek istiyorsanız, ‘Üye Olun’ başlığına tıklayınız.

Yeni üye olurken, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendi belirlediğiniz şifrenizi ilgili alanlara girmeniz sizden istenecektir bu bilgileri ilgili alana girdikten sonra bir sonraki adıma geçiniz.

Haberin Devamı

Son olarak ‘Üye Ol’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu şekilde üye olduktan sonra, artık HGS bakiye sorgulamanızı ya da HGS ile ilgili diğer bazı bilgilere kolay, rahat ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulama işleminide tıpkı HGS bakiye sorgulama işleminde olduğu gibi online olarak yapabilirsiniz. Sizde HGS turnikelerinden geçiş ihlali yaptığınızı düşünüyor ve HGS geçiş ihlali sorgulaması yapmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere bu haberde HGS geçiş ihlali sorgulamanın nasıl yapılacağını anlatacağız. HGS geçiş ihlali sorgulama için ;

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi, HGS bakiye sorgulama işleminde olduğu gibi aynı şekilde, PTT müşteri hizmetleri sayfası olan www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yaparak yerine getirebilirsiniz. Ayrıca HGS geçiş ihlali için HGS bakiye sorgulamada olduğu gibi bir üyelik işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır. Burada yapmanız gerekn tek işlem belirtmiş olduğumuz bu sayfaya giriş yaparak; var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın ya da cezalarınızın son ödeme tarihlerini öğrenebilirsiniz. Böylelikle sizde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı