Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Sorgulama ve Trafik Cezası Ödeme Ekranı

HGS abonesi olan araç sahipleri HGS bakiye sorgulama ve HGS yükleme yaparak, HGS aboneliklerini sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilmektedir. HGS bakiye sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemleri için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Ülkemizde PTT üzerinden kontrolü sağlanan ve gerek abonelik gerekse de diğer işlemleri yürütülen HGS için internet üzerinden de işlemlerin yapılması mümkündür. PTT tarafından oluşturulan HGS online işlemler bölümü üzerinden HGS aboneliğinizin üzerinden HGS bakiye sorgulama ve HGS yükleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu bakımdan herhangi bir şekilde ödeme ve bakiye yükleme için bir merkez aramanıza gerek kalmadan tüm işlemlerinizi internet üzerinden yapabilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA

ARAÇ SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

HGS Abonelik

HGS abonelik almak ve HGS sisteminden yararlanmak isteyen araç sahiplerinin bu konuda ilk yapması gereken en yakın PTT şubesine başvur yapmaktır. Bu bakımdan PTT yapılacak işlemlerin ardından kişilerin HGS işlemleri kısa süre içerisinde gerçekleştirilerek kişinin HGS kullanmasına imkan tanınacaktır.

HGS Bakiye

HGS aboneliği olan kişilerin HGS bakiyeleri çok önemlidir. Öyle ki HGS bakiyesi üzerinden her geçişte geçiş ücreti tahsil edilmektedir. Bu bakımdan araç sahiplerinin HGS bakiye sorgulama ve HGS yükleme işlemlerini eksiksiz bir şekilde yapması gerekmektedir. Aksi halde kişilerin bakiyelerinde geçiş için yeterli bakiye olmadığı zamanlarda HGS geçişi yapan kişiler, HGS'den kaçak geçiş yapmış sayılacaktır. Bu nedenle de ceza alınması mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Sorgulama ve HGS Yükleme

Belirtilen sebeplerden dolayı araç sahiplerinin PTT sitesi üzerinden giriş yaparak HGS bakiye sorgulama ve HGS yükleme işlemlerini takip etmesi gerekmektedir. Bu sayede HGS'de ne kadar ücretin kaldığı öğrenilerek gerektiğinde HGS yüklenme yapılabilmektedir. PTT sitesi haricinde HGS bakiye sorgulama işlemleri yapılamasa da HGS yükleme işlemlerini online bankacılık kanallarından da yapabilirsiniz. Bu bakımdan HGS bakiye sorgulama ve HGS yükleme gibi konularda internet üzerinden tüm bu kolaylıklar ile HGS aboneliğinizi sorunsuz bir şekilde devam ettirebilirsiniz.