Gazete Vatan Logo

HGS bakiye sorgulama ve HGS kart yükleme online işlemleri!

HGS bakiye sorgulama işlemini online olarak yaptıktan sonra HGS kartınıza bakiye yüklemesini online olarak kredi kartınızla yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

HGS bakiye sorgulama ve HGS kart yükleme online işlemleri!

Modern yüzyılın hızla gelişen teknolojisi yaşamın her alanında en etkin biçimde internet altyapısının kullanılmasına yol açıyor. Özellikle de günümüzde internete erişimin bu denli kolay bir hale gelmesi ve her noktadan erişimin mümkün olması sadece bireysel alanda değil kurumsal ve kamusal alanda da aktif olarak kullanılmasına yol açıyor. Türkiye’de karayolları üzerinde bulunan otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde artık yoğunluğu kaldırmayan ve modern yüzyıl ihtiyaçlarına cevap veremeyen OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleri yerine Hızlı Geçiş Sistemi isimli daha modern ve mobil bir altyapıya sahip olan yeni bir ücretli geçiş sistemi kullanılmaya başlandı.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm köprü ve otoyollar üzerinde kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi mobil teknolojisi ile araçların ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurarak, OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalmıyor. Ayrıca online hizmetlerinin de oldukça geniş kapsamlı olduğu Hızlı Geçiş Sistemi’nde özellikle online HGS bakiye sorgulama hizmetleri sunuluyor. Araç sürücülerinin her zaman en güncel HGS kart bakiyelerini takip edebilmelerine yardımcı olan HGS bakiye sorgulama hizmeti dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web portalı üzerinden vatandaşa sunuluyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden bu online hizmet seçeneklerinden kolay bir şekilde yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin kart bakiyesi yüklemeleri de oldukça sorunlu olabiliyordu. Ancak Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini sadece PTT şubelerinden değil anlaşmalı benzin istasyonlarından da kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Böylelikle de araç sürücülerinin HGS bakiye yükleme konusunda sorunlarla karşı karşıya kalmaması ve yüklemelerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanabiliyor. Bunun dışında araç sürücüleri HGS kart bakiye yetersizliği gibi durumlar dolayısı ile geçiş ihlali gibi durumlar ile de karşı karşıya kalmıyor. Ancak bu tarz bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda araç sürücüleri yine dijital platformda PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web portalı üzerinde yer alan HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri şifresiz ve üyeliksiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücüleri geçiş ihlallerinin bulunup, bulunmadığını veya bulunan geçiş ihlallerinin ayrıntılı bilgilerini HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini sadece araç plaka bilgisini girerek, yapabiliyor. Ancak araç sürücülerinin HGS kart bakiyesi durumunu öğrenebilmek için yapacakları HGS bakiye sorgulama işlemleri için PTT HGS online müşteri hizmetleri sistemine üye olmaları gerekiyor. Üyelik işlemlerinde sadece T.C. kimlik numarası, e-posta ve yeni bir şifre belirlenmesi yeterli oluyor. Böylelikle internete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde HGS bakiye sorgulama işlemiyle HGS bakiye durumunu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı