Gazete Vatan Logo

Hainler ‘gözdağı’ vermek için emniyeti bombalamış

FETÖ’cü darbeciler 15 Temmuz gecesi eski Emniyet Genel Müdürü Lekesiz’i arayıp “Kardeş kanı akmasın, teşkilatı teslim et”’ dedi. Lekesiz ve polis direnince darbeciler Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekât’a bomba yağdırdı

Hainler ‘gözdağı’ vermek için emniyeti bombalamış

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin detaylar tek tek gün yüzüne çıkıyor. Genelkurmay Başkanlığı, Akıncı (Mürted) Üssü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nı ele geçiren darbecilerin 15 Temmuz gecesi, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Emniyet ve MİT'teki operasyonel birim yöneticilerini arayarak, "Emir-komuta zincirinde bir darbe yapılıyor. Karşı bir müdahalede bulunmayın ve sıkıyönetim komutanlıklarına tabi olun" şeklinde gözdağı verererk destekçi arayışında oldukları belirtilmişti. Darbecilerin, o gece büyük kahramanlık örneği sergileyen ve darbeyi püskürten emniyet teşkilatının başındaki isim eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'i de aradıkları ortaya çıktı. Operasyonlarla köşeye sıkışan ve YAŞ'ta tasfiye edileceklerini anlayan FETÖ üyelerinin kalkışma yapabileceğini düşünen Lekesiz, o gece EGM Kriz Merkezi'nde toplantıyı yönetiyordu. Telefonları korumasında olan Lekesiz, 2'si gizli 1'i ise sabit numara olmak üzere 3 defa arandı. 15'er dakika aralıklarla yapılan aramalarda şahıslar ısrarla korumaya, "Sayın Lekesiz ile görüşeceğiz. Konu çok acil" dedi. Koruması uygun olmadığını belirtince telefondaki kişi Lekesiz'e iletmesi için şu notu bıraktı: 'Kardeş kanı akmasını istemiyoruz. Sayın Lekesiz polisi tüm teçhizatı ile bize teslim etsin. Teşkilatın sokağa çıkıp direnmesine izin vermesin. Tüm teşkilata sıkıyönetim komutanlıklarına tabi olmasını iletsin."

Haberin Devamı

'SONUNA KADAR DİRENİN'

Aranan sabit numaranın Genelkurmay Başkanlığı'na ait olduğunu öğrenen Lekesiz, korumasına, "Onlara söyle hukuka, adalete teslim olsunlar. Ne pahasına olursa olsun sonuna kadar direneceğiz" dedi. Ardından 81 il emniyet müdürüne şu talimatları verdi: "FETÖ'ye mensup askerler tarafından yapılan darbe girişimidir. Karşı çıkılacak ve gerekirse silahla direnilecek. Bir polis bile darbeci askerlere teslim edilmeyecek, askerin garnizonları kuşatılacak mümkünse, dışarıya çıkıp hukuksuz haksız işlemlere müsaade edilmeyecek. MİT, TRT, Emniyet alanlarının etrafı sarılacak. Zorlanması halinde silah kullanılacak. Depoların tamamı açılıp uzun namlulu silahlar personele dağıtılacak. İllerde askerin sokağa çıkması halinde tüm polisler silahla karşı çıkacak, şehir merkezlerine inmeleri engellenecek. Darbe girişimine teslim olmaya meyilli personel olursa derhal gözaltına alınacak." Darbenin sabaha kadar gerçekleşeceğini söyleyen hainler, Lekesiz'in emniyet teşkilatını teslim etmeyeceğini, operasyonel dairelerin kendilerine katılmayacağını anlayınca Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Karargahı'na bomba yağdırdı.

Haberin Devamı

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

FETÖ'cüler polisin direnişini kırmak için helikopterlerle ateş açtı.

ÖZEL HAREKÂT DAİRE BAŞKANLIĞI

FETÖ'nün bombalaması sonucu 47 polisimiz şehit düştü. (SABAH)