Gazete Vatan Logo

Gülen'in avukatından o habere yalanlama!

"Gülen, her türlü terör ve cinayeti lanetliyor"

Fethullah Gülen’in Avukatı Orhan Erdemli Yurt Gazetesi’nde yayımlanan “Ergenekon mahkemesine sunulan ‘İnternet Andıcı’ başlıklı raporda, Genelkurmay’ın hazırladığı bilgi notları, davanın seyrini değiştirecek nitelikte. TSK, Hrant Dink, Danıştay, Rahip Santoro suikastlarında, Fethullah Gülen cemaatinin varlığını ortaya koymuş” şeklindeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Fethullah Gülen’in Avukatı Orhan Erdemli Genelkurmay’ın geçmişte, Hrant Dink, Danıştay, Rahip Santoro suikastlerinde “cemaatin varlığını” ortaya koyan rapor sunduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Erdemli, Fethullah Gülen’in bugüne değin birçok kez nereden gelirse gelsin her türlü terör ve cinayeti lanetlediğini anımsattı.

Erdemli yaptığı açıklamada 22 Aralık tarihinde Yurt gazetesinde, Fethullah Gülen aleyhinde ağır iftira niteliğinde bir haber yapıldığını belirtti. “Maalesef bir iki yayın organı da bu asılsız haberi doğruluğunu tahkik etmeden kendi mecralarına taşımışlardır” diyen Erdemli şöyle devam etti:

“Sözkonusu haberde, sözde ‘TSK ve Genelkurmay Başkanlığı raporlarına’ dayanılarak; Hrant Dink, Danıştay ve Rahip Santaro suikastleri nedeniyle müvekkilim haksız ve insafsız bir şekilde suçlanmıştır. Bu çirkin iddialar tamamen gerçekdışı olup, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı'nın böyle bir raporu bulunmamaktadır.

Muhterem Fethullah Gülen bugüne değin birçok açıklamasında kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü terör faaliyetlerini ve bu hunharca cinayetleri lanetlemiştir. Bu durum kamuoyu tarafından yakinen bilindiği halde bu asılsız haberin gerçek amacı ne olabilir?

Öncelikle bu gazetenin genel yayın yönetmeninin daha önceki görevinin (!), bölücü terör örgütünün propagandasını yapan ve dönemin Genelkurmay Başkanı tarafından ‘PKK'nın gazetesi’ olarak nitelenen malum yayın organının yazı işleri müdürü olması son derece dikkat çekicidir. O dönemde malum gazetenin manşetlerinde; bebek katili bölücübaşının lider olarak öne çıkartıldığı, öldürülen teröristler için taziye ilanları yayınlandığı, buna mukabil şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına saldırılarak hakaretler yağdırıldığı herkesin malumudur. Bu hususlar nazara alındığında, bu marjinal gazetenin bir süredir müvekkilimiz aleyhinde kara propaganda yürütmesinin bir nedeni açığa çıkmaktadır.”

Gazetenin devam etmekte olan Ergenekon Terör Örgütü yargılamasını etkileme amacıyla, olayları çarpıtarak dikkatleri başka yöne çevirme gayretinde olduğunun yayınlarında açıkça görüldüğünü savunan Erdemli, müvekkili aleyhindeki bu haksız ve hukuksuz kara propagandalara karşı bütün yasal yollara başvurulacağını bildirdi.

Haberin Devamı