Gazete Vatan Logo

Görev tamam şimdi sıra 65. Hükümet’te

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam önce Davutoğlu’nun istifasını kabul etti, ardından Beştepe Külliyesi’ne gelen Ak Parti’nin yeni lideri Binali Yıldırım’a yeni hükümeti kurma görevini verdi

Görev tamam şimdi sıra 65. Hükümet’te

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti kongresinde Binali Yıldırım’ın genel başkan seçilmesinin ardından dün akşam saat 18:00 sıralarında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hükümetin ve kendisinin istifasını sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Başbakan Davuğlu’ndan yeni hükümet kurulana kadar görevde kalmasını istediği öğrenildi.

Twitter’da unvanları kaldırdı

Bu arada Davutoğlu’nun istifasını sunduktan sonra Twitter hesabından Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan unvanlarını kaldırdığı görüldü.

Yıldırım Beştepe’de

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde Genel Başkan seçildikten sonra yeniden kürsüye çıkan ve delegelere teşekkür eden Binalı Yıldırım da daha sonra Ankara Arena Spor Salonu’ndan ayrılarak Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ı kabulü yaklaşık bir saat sürdü.

Allah mahçup etmesin...

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan görüntüye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Yıldırım’ı “Hoşgeldiniz” sözleriyle karşıladı. Yıldırım’a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah mahçup etmesin, inşallah.” ifadesini kullandı. Binali Yıldırım da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Allah razı olsun” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU İSTİFA ETTİ

Başbakan Davutoğlu, saat 18.00’de Beştepe’ye çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sundu. Erdoğan da hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Davutoğlu’ndan yeni hükümet kurulana kadar göreve devam etmesini istedi.

YILDIRIM GÖREVİ ALDI

AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, saat 19.00’da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Genel Başkan seçildiği için telgrafla kutladığı Yıldırım’a yeni hükümeti kurma görevini verdi.

Yeni kabine heyacanı

Ak Parti Kongresi’nin ardından Ankara kulislerinde yeni kabine konuşulmaya başlandı. Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın yer almayacağı öne sürüldü. Adalet Bakanlığı için TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un adı geçiyor. Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin de bakan olması bekleniyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Başbakan Yardımcısı olacağı, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ise koltuğunu koruyacağı konuşuluyor. Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın ise “Ulaştırma Bakanı” olacağı öne sürülüyor.

Haberin Devamı