Gazete Vatan Logo

Gölyaka nerede, Gölyaka fay hattı nereden geçiyor? Depremin merkez üssü Gölyaka hangi ile nereye bağlı?

AFAD, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde, 6.81 derinliğinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi. Peki, Depremin merkez üssü Gölyaka hangi ile nereye bağlı? Gölyaka nerede, Gölyaka fay hattı nereden geçiyor?

Gölyaka nerede, Gölyaka fay hattı nereden geçiyor? Depremin merkez üssü Gölyaka hangi ile nereye bağlı?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) verilerine göre saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Gölyaka nerede?

Yazlık, Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür. Efteni Gölü etrafına kurulduğu için, adına Gölyaka denmiştir, etrafı dağlarla çevrilidir. İstanbula 200 km, Ankaraya ise 250 Km mesafededir.

Nüfus'un büyük çoğunluğu tarımdan geçinir. büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, fındık en önemli geçim kaynaklarıdır. Bunun dışında küçük çapta olsa da tekstil fabrikaları da ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Efteni Gölü etrafına kurulduğu için, adına Gölyaka denmiştir, etrafı dağlarla çevrilidir. İstanbula 200 km, Ankaraya ise 250 Km mesafededir. Nüfus'un büyük çoğunluğu tarımdan geçinir. büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, fındık en önemli geçim kaynaklarıdır. Bunun dışında küçük çapta olsa da tekstil fabrikaları da ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Gölyaka nüfusu kaçtır?

31 Aralık 2021 tarihinde açıklanan verilere göre Düzce’de ikamet eden nüfus 400 bin 976 olarak açıklandı. Gölyaka ilçesinin nüfusu toplam 20 bin 506 olarak açıklanmıştır.