Gazete Vatan Logo

Genelkurmayın mesajı Endişe duyuyoruz

Genelkurmaydan AKP'li Kutlu'ya sert tepki: Sorumsuzca sarf edilmiş sözlerin Fatih Camii'nde görülen çağdışı manzaralara zemin hazırladığı ortaya çıkmıştır

Ankara- Atatürk'ün mareşal üniformalı resminin Meclis'e asılmasından rahatsız olan AKP'li Hüsrev Kutlu'ya Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği aracılığı ile sert tepki gösterildi. Meclis Muhafız taburunun da kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Kutlu'nun sözlerini, Genelkurmay Başkanlığı, "Bu şekilde sorumsuzca sarf edilmiş sözlerin, İstanbul Fatih Camii'nde görülen ve milletçe hepimizi üzen çağdışı manzaralara zemin hazırladığı çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmıştır" diye değerlendirdi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

* Bir milletvekilinin, Atatürk'ün Meclis'ndeki mareşal rütbeli resminden, Meclis'in dış güvenliğini sağlayan Meclis Muhafız Taburu personelinin yemek duası ile "Sağ ol" seslerinden ve taburun Meclis'teki varlığından rahatsız olduğuna, Meclis'in sivilleşmesine askerlerin öncü olmasının lüzumunu ifade ederek Genelkurmay Başkanı'na atıfta bulunduğuna dair basında haberler yer aldı. Sorumsuzca sarf edilmiş sözlerin, Fatih Camii'nde görülen ve milletçe hepimizi üzen çağdışı manzaralara zemin hazırladığı çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Genelkurmay'ın bilgisi dahilinde kamuoyuna yansıtılmıştır.

* Birçok çağdaş ülkede görev yapan, birçoğunda da bulunan Genelkurmay Başkanı, asker üniformalı krallar, prensler, parlamentolarda törenler icra eden ve dış güvenliği sağlayan askerler görmüştür. Kendisi, bu konuyu Meclis'in sivilleştirilmesi meselesi olarak ele alan bir şahsa rastlamamıştır. Ulusunun ayrılmaz parçası olarak milli ordu vasfını şerefle sürdüren TSK'nın komutanı olarak Genelkurmay Başkanı bu tür söylem ve olaylardan derin endişe duymaktadır.

Haberin Devamı