Gazete Vatan Logo

‘Fransız polisini şiddetini kınıyorum’

Cumhurbaşkın Erdoğan, Gezi eylemlerinde İstanbul’dan kesintisiz yayın yapıldığını hatırlattı, “Bugün Paris yanıyor, Brüksel yanıyor. Bu olaya kör, sağır, dilsiz kalmışlardır. Paris’ten endişeliyim, Brüksel’den endişeliyim” dedi.

‘Fransız polisini şiddetini kınıyorum’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de kentsel dönüşüm konutlarının teslim töreninde, Paris ve Brüksel’deki protesto eylemlerine dikkati çekti ve polis şiddetini kınadı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Ah geziciler ah!’

“Türkiye genelinde 20 yılda 6,5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz. Yola çıktığımızda bu projeyi sadece rant projesi olmakla itham edenler, gelsinler buraya, Havalanı Mahallesi’ne baksınlar. Onlar sadece itham etsinler. Ah geziciler ah! Onlara gerçek dersi siz vereceksiniz. Bundan 3 yıl önce Gezi parkındaki düzenlemeler bahane edilerek eylemler başlatılmıştı. Arabalar, dükkanlar yakıldı, yollar, kaldırımlar tahrip edildi. Gezi Parkı’nın altını üstüne getirdiler. Bunların dikili ağacı yok, dikili ağacı. Gezi Parkında yapılan iş, bölgede yapılan düzenlemeler sırasında 12 ağacın bir yerden bir yere naklinden başka bir şey değildi.”

Batı medyasına tepki

“Gezi olayları Türkiye’nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyanların ortaya koyduğu senaryonun aşamasıydı. Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul’u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır. Paris’te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları Paris’te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Haberin Devamı

‘Akıl veriyordunuz’

“Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz, ‘Bu Gezicilere karşı niye böyle yapıyorsunuz?’ diye. Şimdi size sesleniyorum, Paris’te, Paris’teki, özgürlük mücadelesini verenlere karşı niye böyle yapıyorsunuz, Brüksel’dekilere karşı niye böyle yapıyorsunuz ya Brezilya’da niye böyle yaptınız? Daha da kötüsü Fransa’nın ve diğer Batı ülkelerinin 17-25 Aralık tarzı darbe girişimlerine maruz kalmalarından korkuyoruz. İnşallah hadiseler, bölücü terör örgütünün güney şehirlerimizdeki bazı mahallelerde başlattığı eylemlerin benzerlerine kadar uzanmaz.”

Haberin Devamı

Dağa gidişe karşı eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV’in 20. Kuruluş Yıl dönümü ve Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan, maddi ve manevi eğitim konusunda çok eksikleri olan, rüzgarın önünde sürüklenen, yapraklar gibi savrulan gençler olduğunu gördüklerini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu gençlerin bir kısımını bölücü terör örgütü devşiriyor, zehirliyor, kullanıyor ve maalesef onları acı bir akıbete doğru sürüklüyor. Eğer bugün dağlara giden geçler varsa işte bu şuurdan nasibini almadığı için gidiyor. Onların gidişini durduracak bir birikime, altyapıya şiddetle ihtiyaç var. Aynı şekilde DAİŞ gibi mukaddes dinimizi istismar eden terör örgütlerinin ağına düşen gençlerimiz var.”

Doğum kontrolu eleştirisi

“Önümüzde 79 milyonluk bir Türkiye ile birlikte medeniyet ve tarih ortaklığı içinde olduğumuz milyarlarca insan bulunuyor ve açık söylüyorum, zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız diyorum. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içerisinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, Sevgili Peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz. Buna bakacağız. Bunun içinde birinci derecede görev annelerindir. Neslin asıl sahibi annedir.”

Haberin Devamı

CHP liderine ‘kan’ yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine karşı “Kanımızı dökmeden getiremez” sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkın Erdoğan, “Ne diyor? Çıkmış, ‘Kanımızı dökerler’ diyor. Bizim öyle bir derdimiz yok ki o dert sende var, senin geçmişinde var. Rahmetli Menderes’i, arkadaşlarını ipe gönderen sizdiniz” dedi.

‘Yıldırım’ tarzı

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet’in Çankaya Köşkü’ndeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısını dün sabah 09.00’da toplayarak bir ilke imza attı. Yıldırım’ın programlarındaki dakikliği ve programlarını önceki hükümetlere göre kısa tutması da dikkati çekiyor. Basın mensupları, öğleden sonra başlamasına alıştıkları kabine toplantısının erkene çekilmesinin şaşkınlığını yaşarken, 11.00’de Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş’un açıklama yapacağı duyuruldu.

Haberin Devamı