Gazete Vatan Logo

Flaş!.. Flaş!.. Türkiye'de kaç PKK'lı var?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor

Flaş!.. Flaş!..  Türkiye'de kaç PKK'lı var?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kanal D ve CNN Türk'ten canlı ve ortak olarak ekrana gelen "Başbakan ile Özel" programında gazeteciler Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Hande Fırat ve Hakan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Gerek Kanal D olarak gerek CNN Türk olarak ilk defa önemli ser değerlendirmeyi size yapıyorum. Biz şu anda süreci barşarılı olarak görüyoruz. Medyanın da olumlu yaklaşımlarıyla isabetli gittiğine inanıyorum. Geçmişteki yanlışlar yapılmazsa inanıyorum ki bu süreçte başarılı bir şekilde çıkacağız.
Flaş.. Flaş..  Türkiyede kaç PKKlı var
Kamuoyu yaklaşımlarında yüzde 58’lik kabul gördüğünü görüyoruz. Görüşmeler neticesinde de şehit derneklrene vcarıncaya kadar ne olur b işi bitirin diyorlar. Gelişmede de bu olumlu yaklaşımları gördükleri için onlarında da inancının arttığını görüyorum.

Doğu Anadolu yüzde 77, Güneydoğu Anadolu’da daha yüksek.

Yıllardır buralarda büyük kayıplar var. Refah huzur mutluluk konusunda biz oraya TL bazında baktığımızda eski rakamla 37 katrilyon yatırım yaptığımız halde bu güzellikler o manevi rahatsızlık dolayısıyla yansımıyor.

Bütün bunlar halk tarafından seviliyor, ediliyor ancak Yüksekova’da makineler yakılınca oranın huzuru kaçıyor.


Milli Eğitim bakanım gezdi ve gördü bana Hakkari’de durumun değiştiğini söyledi. Aynı şey Şırnak ile ilgili geldi.

EV HAPSİ

Ev hapsi falan diye bir şey sözkonusu değil. İmralı'da niye biz bu kadar bedel ödüyoruz. Normal bir F Tipi'ne niye almıyoruz. Her gün toplu mitinglerle mi uğraşacağız. Bu bedeli ödemenin ne kadar ağır olduğunu bile bile bunu yapıyoruz.

Al başkanlığı ver şunu.. yok böyle bir şey haşa.. Bunu söyleyen bizi anlamamıştır.

Başkanlık sistemini Tayyip Erdoğan konuşmadı ki. Bunu Süleyman Demirel de merhum Turgut Özal hatta Türkeş de ayınısı söylemiştir. Türkeş'in kitabında da bu var.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTENMİYOR

Açıkça söyliyim Türkiye'nin güçlü olmasını kimse istemiyor. Milli geliri çok düşük yerlere Türkiye'nin eli uzanacaktır. Biz güçlendikçe daha çok vereceğiz. Bunların bütün sıkıntısı içeriden bizi nasıl provoke ederler. Benim en büyük sıkıntım bu.

Silahların bırakılmaması sıkıntı doğurabilir.

Silah değil, siyaset... Buna doğru bir yaklaşımın telkinin biz de yapıyoruz ve özellikle bekliyoruz. Niye silah? Bırak silahsız olarak siyasetini yap.


Türkiye'de kaç PKK'lı var?

Erdoğan, Türkiye'deki PKK'lılar ilgili de ilk defa sayı verdi. Güvenlik güçlerinin 1500- 2000 gibi bir rakamı telefuz ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı