Gazete Vatan Logo

FLAŞ! 'Beni çok rahatsız ediyor'

CHP lideri, “Sadece bir çözüm süreci ismi var. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Karşılıklı güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç başarıya ulaşamaz” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday belirleme çalışmaları kapsamında dün Hak-İş, Mazlumder ve TOBB’u ziyaret etti.

‘Bu hükümet çözemez’

Hak-İş’te soruları yanıtlarken, çözüm süreci ile ilgili eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Acaba çözüm sürecimi, çözümsüzlük süreci mi doğrusunu isterseniz anlamakta zorluk çekiyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bütün yolların kapalı olduğu, sabah yolların açılıp akşam tekrar kazılarak kapatıldığı bir sistem yaşıyoruz, bir düzen içinde yaşıyoruz. Bir ülkenin Başbakanını düşünün kaçırılan çocuklar var hükümeti ağlama duvarı haline getirmiş. Sanki kendisi Başbakan değil de başka birisi Başbakanlık yapıyor, çözüm için başka yerleri arıyor. Ne olursunuz bunları çözün diye. Ben bu iradeyle Türkiye’nin en köklü ve kronik sorununun bu hükümet tarafından çözüleceğine inanmıyorum. Çözüm süreciyle ilgili olarak neyi düşünüyorlarsa çıksınlar milletin önüne açıkça söylesinler. Biz şöyle şöyle kuralları, yasaları koyarak bu sorunu çözeceğiz diye. Sadece bir çözüm süreci ismi var. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Karşılıklı güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç başarıya ulaşamaz arkadaşlar” dedi.

‘Veriler açıklansın’

CHP lideri, PKK’nın elindeki çocuklarla ilgili de şöyle dedi: “Çocukların kaçırılmasını savunmak mümkün değildir. Kaçırılan çocuklara gerekçe üretmekte doğru değildir. Annelerin duyarlılığını bilmemiz gerekiyor. Bir anne için çocuk her şeyden önemlidir. O nedenle o annelerin duyarlılığına hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Arkasındaki iddiaların ne olduğunu bilmiyoruz, elimizde herhangi bir veri yok. Sadece bunlar birer iddia, varsa öyle bir veri çıkar kamuoyuna o verileri paylaşırlarsa kamuoyuyla, biz de o zaman düşüncelerimizi daha farklı bir çerçevede ifade etmiş oluruz.”

‘Ajan’ tartışması

Başbakan Erdoğan’nın CNN International muhabiri hakkındaki sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, “Gerçekten büyük bir hayretle değerlendiriyorum. Ajan suçlaması yaptı. Elinde belge var mıdır, yok mudur bilmiyorum ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının uluslararası medyada alay konusu yapılması beni rahatsız ediyor” dedi.

Haberin Devamı