Gazete Vatan Logo

‘FETÖ ile gönül bağımı sürdürdüm’

Darbe girişiminden 13 ay sonra 16 Ağustos’ta Antalya’da yakalanan Yurtta Sulh Konseyi üyesi eski Yarbay Özcan Karacan, Ankara’da yargılandığı Kara Havacılık Komutanlığı darbe davası kapsamında tutuklandı.

‘FETÖ ile gönül bağımı sürdürdüm’

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü celsesinde Karacan, “Hakkımdaki bazı şeylerin doğru olduğunu zaten tespit etmişsiniz. Bunları inkar edecek değilim” ifadelerini kullandı ve iddianameyi okumak için süre talep etti. Bunun ardından Mahkeme Başkanı Oğuz Dik tarafından sanık Karacan’ın emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerin özeti okundu. Buna göre, Antalya’da gecekondu mahallesinde büyüdüğünü ve başarılı bir öğrenci olarak her zaman örnek gösterildiğini bu yüzden FETÖ’nün kendisini takibe aldığı belirten Karacan, “Ben hayatım boyunca bir yönlendirmeye boyun eğmedim ama bunlarla da gönül bağımı sürdürdüm” diye konuştu. Karacan şöyle ifade verdi:

Bilgiler Ünsal Paşa’dan

“Harp Okulu 3. sınıftan itibaren zaman zaman evlere gelmemi istediler. Ben o evlerde ‘abi’ denilen insanların arkasında namaz kıldım. Bunlar benim hayatımda, kararlarımda öncü veya fikir veren durumuna hiç gelemediler. Bunun en önemli örneği eşimle evlenmemdir. Ben, eşimle tamamen Türk aile gelenek ve göreneklerine göre evlendim. Onlar benimle irtibatı kesmeyerek gönül bağımızın kopmamasını sağladılar. Benim uzun yıllardır kullanmakta olduğum cep telefonumu arayarak, iletişime geçiyorlardı. Ben darbe ile tüm bilgileri Ünsal (Coşkun) Paşa’dan aldım ancak darbe yapıyoruz gibi bir söylemde bulunmadı. Cemaat mensubu olduğumu bilmeyen aileme ve komşuma bu durumdan haberdar etmedim.”

Haberin Devamı