Gazete Vatan Logo

Faili meçhul davasında Ayhan Çarkın’a tahliye

‘Ellerime kürt kanı bulaşmadı ama üzerime kanları sıçradı

1990’lı yıllarda işlenen 18 faili meçhul cinayetle ilgili davanın tek tutuklu sanığı olan Ayhan Çarkın dün tahliye oldu. Mehmet Ağar’la birlikte diğer 18 sanığın duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, emekli Yarbay Korkut Eken, eski Özel Harekât Başkanvekili İbrahim Şahin, özel timci Ayhan Çarkın’ın da aralarında olduğu 19 kişinin, 1990’lı yıllarda işlenen 18 faili meçhul cinayetle ilgili yargılandığı davaya dün devam edildi. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun ‘ceza ehliyetinin tam olduğu’ yönünde rapor verdiği Çarkın savunma yaptı. Çarkın, “Bunlar, dönemin cumhurbaşkanının, başbakanlarının, MGK’nın, İçişleri Bakanlığının, İstihbarat ve Özel Harekat Daire Başkanlıklarının ve MİT’in içinde bulunan Kontrterör Daire Başkanlığının talimatıylya, bilgileri dahilinde işlenmiş cinayetlerdir” dedi ve onların da sanık olarak yargılanmasını istedi.

O çakmak Korkut Eken’de

“Şimdi yüzleşme zamanı” diyen Çarkın şöyle devam etti: “Kendi halkına dışkı yediren, dillerini yasaklayan, askerlerimizi kendi mayınıyla öldürten, şehitlerimizin tabutlarında uyuşturucu kaçıran, kendi bayrağını kendi provokasyonlarıyla yaktırıp da halklarımızı karşı karşıya getirip kan döktüren zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesiyle alakası yoktur. Adalet huzurunda bu kirli yüzler aydınlanmalıdır.” Öldürülen Behçet Cantürk’ün çakmağının Korkut Eken’in evinde olduğunu savunan Çarkın, avukat Yusuf Ekinci’nin öldürülmesine ilişkin de şunları anlattı: “Gittik, Ekinci kurbanlık koyun gibi dizlerinin üzerine çökmüş, hazır duruyordu. Bana silahı uzattılar ‘Al sık, siftahın olsun’ dediler . ‘Yok ya’, dedim, silahı attım. Allaha çok şükür ki elime Kürt kanı bulaşmadı. Üzerime kanlar sıçradı şimdi onları temizliyorum.” Çarkın, pişmanlığı, itiraflarına karşın, tahliyesini istedi.

Haberin Devamı

Duruşmalara gelmeyecekler

Mahkeme, davanın tutuklu tek sanığı eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın’ın tahliyesine, sanıkların tümünün duruşmalardan vareste tutulmasına karar verirken, duruşmayı 17 Ekim 2014’e erteledi. Mahkeme, sanıkların tamamına yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

Haberin Devamı

‘Tarık Ümit yaşıyor’ iddiası

Sanık Nurettin Güven, iddianamede maktul olarak adı geçen Tarık Ümit’in ölmediğini savundu ve “Bildiğim kadarıyla İngiltere ve Amerika’da. Ben yurtdışında bulunduğum sürede, MİT elemanlarıyla görüşmüş. Amerika’da otelde viski içerken görülmüş” iddiasında bulundu.