Gazete Vatan Logo

Erdoğan parlaklığını kaybediyor

İngiliz Reuters haber ajansı AKP'den arka arkaya miletvekilleri ayrılmasını "Erdoğan parlaklığını kaybetmeye başladı" diye yorumladı

İngiliz Reuters haber ajansı AKP'den arka arkaya miletvekilleri ayrılmasını "Erdoğan parlaklığını kaybetmeye başladı" diye yorumladı. Gül Tudor imzalı haberde 17 Aralık Zirvesi'nden beri AB yolunda da hiçbir adım atılmadığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

Hata üstüne hata
Erdoğan yalnızca birkaç hafta önce Türkiye'nin AB üyeliği için müzakere tarihi alan karizmatik lider olarak ülkesinde ve yurtdışında alkışlanıyordu. Ancak 17 Aralık zirvesinden beri neredeyse hiçbir şey yapılmadı ve bu hem AB'yi hem de IMF'yi çok rahatsız ediyor. Bir AB diplomatı "Erdoğan hükümeti hata üstüne hata yapıyor. Erdoğan'ın sihirli değneğinin artık işe yaramadığını hissediyoruz" dedi.

Baş müzakereci yok
AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn'in gelecek haftaki ziyareti arefesinde, baş müzakerecinin Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu'nda belli olacağı umuluyordu. Ancak hiçbir açıklama yapılmadı. Ankara Anlaşması halen imzalanmadı ve IMF'nin 10 milyar dolarlık stand-by anlaşması için talep ettiği 3 yasa tasarısı da henüz onaylanmadı.

Gecikmeler Erdoğan'ın Tayland, Arnavutluk ve bu hafta da Etiopia'ya olan seyahatlerinden kaynaklanıyor. Üst düzey bir AB diplomatı "Bir marathondaymış gibi her şeylerini 17 Aralık için ayarladılar ve çizgiyi geçer geçmez yere yığıldılar. Erdoğan sürekli seyahatte olduğu için de hiçbir şey yapılamadı. Bu çok talihsiz bir kış depresyonu gibi..." dedi. AKP'li bir yetkili ise "Kıbrıs'ta seçimlerden önce bir adım atılması mümkün değildi. Sonuç farklı olsu tüm politikamızı değiştirmek zorunda kalırdık" dedi.

Haberin Devamı