Gazete Vatan Logo

Erdoğan o isteğini kıramadı!

Başbakan'dan özel olarak yardım istemişti

VATAN’da yayımlanan Gürcistan’da büyük projelere imza atan iş adamı Orhan Aksu’nun, Gürcistan yetkililerine avanta vermeyince kendisini hapiste bulması haberi, Başbakan Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanishvili görüşmesinin ana konularındandı

İkilinin gerçekleştirdiği görüşme sonunda yapılan ortak basın toplantısında da kendilerine gazeteciler tarafından bu haber soruldu.

Gürcü bir gazetecinin, Tiflis’te inşa ettirdiği cezaevinde tutuklu bulunan Türk vatandaşının durumuna ilişkin sorusu üzerine Ivanishvili, ”Maalesef eski hükümet döneminde böyle olaylar oldu. Önce o inşaatta çalıştı, ancak sonra onu aynı hapishaneye koydular. O konuyu ele alacağız, değerlendireceğiz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Ivanishvili, tutukluların kendi ülkelerine nakline ilişkin soru üzerine de, ”Tutuklu nakli tabiatıyla karşılıklı olarak yapılacak. Gürcistan’daki Türk hükümlüler Türkiye’ye, Türkiye’deki Gürcü tutuklular da Gürcistan’a nakledilecek” dedi. Erdoğan ise konuyla ilgili olarak, “Serbest bırakma da bu işe dahildir, cezasını kendi ülkesinde çekmede. Ama teker teker bir tutuklu ya da hükümlü üzerinde bir görüşmemiz olmadı” dedi.

‘Hep aynıymışlar’

İKİ Başbakan’ın ortak basın toplantısı sırassında Gürcistanlı bir gazetecinin Ivanishvili’ye sorduğu soruyu çok hızlı dile getirmesi üzerine, Başbakan Erdoğan’ın ”Makineli tüfek gibisin maşallah” demesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

Ivanishvili de, Gürcistan iç politikasıyla ilgili soru üzerine ”İç politika burada sorulmamalı, ama sordunuz cevaplayayım” karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan da bunun üzerine, ”Demek ki dünyada gazeteciler birbirinin aynıymış. Merak etmeyin bize de şimdi bugünkü gündem sorulmaz, başka bir şey sorulur” dedi.

Haberin Devamı