Gazete Vatan Logo

Erdoğan: MGK'dan sonra önemli bir karar açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'da konutunun önünde bekleyen binlerce kişiye seslendi. Erdoğan Çarşamba günü Milli Güvenlik Kurulu'nu toplanacağını belirterek, bu toplantıdan sonra önemli bir kararı açıklayacaklarını söyledi

Erdoğan: MGK'dan sonra önemli bir karar açıklayacağız

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehitlerimizi gördük değil mi? Şunu unutmayın, şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. İşte 208 şehidimiz var. Hepsini defnettik ama bilesiniz ki bu halka son değil, bunun devamı da olacak. Biz bu yola böyle çıktık, bu yola böyle koyulduk. Ne dedik? 'Kefenimizi giydik, bu yola böyle çıktık'. Kardeşlerim eğer inanıyorsak muhakkak üstünüz. Biz inanıyoruz ve üstünüz."

(Darbecilere idam talebi) "Halkın taleplerini bir kenara koyamazsınız. Halkın böyle bir talebi varsa bunun görüşüleceği yer parlamentodur."

"İnşallah bu süreci öyle veya böyle atlatacağız. Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız. Şimdi burada açıklamayacağım."

Haberin Devamı

"Şu anda yargıda atılan adımlar yoğun şekilde devam ediyor, aynı şekilde emniyet teşkilatında yoğun bir şekilde adımlar atılıyor. Açığa alınanlar ve yeni yeni görevlendirmeler var."

"(Darbecilere idam talebi) Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik bir hukuk devletinde siz halkı görmemezlikten gelemezsiniz. Dolayısıyla halkın taleplerini bir kenara koyamazsınız. Halkın böyle bir talebi varsa bunun görüşüleceği yer neresidir? Parlamentodur. Bunların, bu alçakların bombaladığı parlamentodan inşallah görüşülmek suretiyle inanıyorum ki parlamentodaki siyasi partiler, bu konuda en isabetli kararı alacaktır ve alınacak böyle bir kararda da onay merci olarak ben kararımı açıklıyorum. Ben bunu onaylarım."

"Devlet içinde devlet olmaz. Paralel devlet. Nereden çıktı bu? Dert başkaydı ama ne oldu? Duvara çok kötü çarptılar. Hesabı erken bozuldu. Şimdi bunun bedelini ödeyecekler."