Gazete Vatan Logo

Emeklilik Şartları Ve Ne Zaman Emekli Olabilirim Uygulaması

Hangi emeklilik şartları üzerinden emekli olacaksınız? Ne zaman emekli olabilirim ve emeklilik şartları konusunda bilgi almak için online olarak emekli şartları konusunda bilgi alabilirsiniz.

Kişilerin SGK üzerinden emekli olabilmesi adına yerine getirmesi gereken üç kriter bulunmaktadır. Sigorta prim sayısı, emekli olmak için gerekli yaş ve hizmet süresi olmak üzere belirtilen şartlara uyulması ile birlikte kişilerin emekli olabilmesi mümkündür. Emekli olabilmek için yerine getirmeniz kriterler konusunda detaylı bilgi almak için ne zaman emekli olabilirim uygulamasından yararlanmanız yeterli olacaktır. Nezamanemekli olurum uygulaması ile sorgulama yaptıktan sonra prim, yaş ve hizmet süresi konusunda ne kadar eksiğiniz olduğunu görebilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Ne zamanemekli olurum uygulaması SGK tarafından ayrı bir sayfa üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu bakımdan sigortası olan tüm vatandaşların ilgili uygulama sayfasına giriş yapması ve formdaki bilgileri doldurarak sorgulama işlemlerini tamamlaması yeterli olacaktır. Sorgulama sonucunda emeklilik tarihiniz hesaplandığı gibi emeklilik şartları konusunda da bilgi verilmektedir. Böylece emeklilik şartları konusunda bilgi almak istediğinizde belirtilen şekilde sorgulama yapmanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Emeklilik şartları olarak mevcut bilgilerinizin ne kadar eksik olduğu belirtilmektedir. Bu bakımdan eksik primleriniz ne kadar olduğunu ve toplam ne kadar primi doldurduğunuzda emekli olacağınızı, kişilerin emekli yaşı için kaç yaşını beklemesi gerektiği ve toplam kaç yıl daha hizmette bulunması gerektiğini görebilirsiniz.

SGK ve devlet tarafından sigorta üzerinden emekli olma konusunda kademeli bir sistem uygulandığı için kişilerin hazırlanan tablolar üzerinden bilgi alabilmesi, hesaplama yaparak emekliliği konusunda bilgi sağlayabilmesi oldukça zordur ve alacağınız sonucun kesin olduğu konusunda da size garanti sağlamayacaktır. Bu nedenle belirtilen ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanmanız size kesin bilgileri sunacaktır. Yapılan hesaplamalarda SGK verileri kullanıldığı için herhangi bir sorun yaşamayacağınız ve elde edeceğiniz bilgilere de güveneceğiniz emeklilik hesaplaması sayesinde emeklilik şartlarınızdan emeklilik tarihinize kadar tüm bilgiler sizin için site üzerinden yapılacak hesaplama sonrasında sunulacaktır.

Haberin Devamı