Gazete Vatan Logo

Emekli maaş bilgisi sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemleri!

Emekli maaşı sorgulamanızı ve emekli maaşı hesaplamanızı online hizmetler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu işlemleri kullanabilirsiniz. Devamı haberimizde.

Emekli maaş bilgisi sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemleri!

Oldukça küçük yaşlarda başladığımız iş hayatı bizlere bazı avantajlar sağlar. Örneğin erken başladığımız iş hayatımız sonucunda bizler eğer ki erken olarak bir sağlık güvencesinin kurumuna kayıt yaptırırsak emeklilik için daha erken giriş yaptırmış oluruz. Hemen şu şekilde açıklayalım. Bir meslek sahibi olduktan sonra bizler Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanan BAĞ KUR, SSK ve ya Emekli Sandığı kurumların birine bağlı oluruz. Bu kurumlara bağlı olmamız bizlerin sağlık güvencesini sağlar. Nasıl mı? İşte şöyle; bizler aniden rahatsızlanabilir, ansızın bir hastalığa yakalanabiliriz. Hastane de tutan ücret ve dolayısıyla almamız gereken eczanelerde ki ilaçların ücretlerini bizler tamamını değil yalnızca bir kısmını öderiz. Çünkü bu bağlı olduğumuz bu sigorta kurumları bizleri maddi açıdan dara sokmamak için bizlere böyle bir kolaylık sağlar ve hastanede, eczanede oluşan masrafın belli bir oranını bu kurumlar karşılar.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumlarının biz vatandaşlara sağlamış oldukları imkânlar yalnızca bunlarla sınırlı kalmamış aynı zamanda bizlerin doldurmamız gereken yaşı doldurduğumuzda emekli olabilmemizi de sağlamıştır. Artık yaşlanıp çalışamayacak duruma geldiğimizde hem de ödememiz gereken prim ücretini eksiksiz bir şekilde ödeyip bitirdiğimizde bu kurumlar bizlerin emekli olmasını sağlar. Her vatandaşın emekli olmaya hakkı vardır. Bu emeklilik hakkına ise bağlı olmuş oldukları sigorta kurumları sayesinde elde ederler. Çalıştığımız, yaptığımız işimiz doğrultusunda bizler birer kuruma bağlı olmayı tercih ederiz. Her kurumun farklı prim ücretleri vardır. Her kurum farklı miktarda prim ücreti öderler. Prim ücretlerini eksiksiz olarak ödemek mühimdir. Çünkü bu prim ücretlerini ödemediğimiz her ay bizlere borç olarak yazılır. Bu borç da ödemediğimiz her bir gün olarak faiz olarak artarak çoğaltılır. Dolayısıyla primlerimizi en kısa zamanda yatırmak, eksiksiz, tam bir şekilde tarihinde yatırmak bizler için en iyisi olacaktır.

Haberin Devamı

Bizler emekli olmaya hak kazandığımız bu kurumlar sayesinde belli bir yaşa geldiğimizde çalışmadan maaş almaya başlarız. Almış olduğumuz bu maaşlarla da geçimimizi devam ettirmeye çalışırız. Emeklilik maaşımızın ne kadar olduğunu merak edebilir, bunu öğrenmek isteyebiliriz. Ancak bunu öğrenebilmek için prim yatırdığımız kurumların ilgili binasına gitmemiz gerekir. Buna vakit ayırmamız oldukça güç olabilir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanan bu sigorta kurumları bizlerin ikamet ettiği adrese uzak olabilir ve de ulaşımı güç olabilir. Böyle olunca da bizler emekli maaşımızı hesaplamaktan elbette ki vazgeçmeyeceğizdir.

Bu nedenle de internet teknolojisin bizlere sağlamış oldukları kolaylıkları kullanarak emekli maaşımızı hesaplatabilir, istediğimiz bilgiyi istediğimiz zaman birkaç dakika içerisinde öğrenebiliriz. Sizler hemen online işlem merkezi olan e-Devlet sistemine giriş yaparak hizmetlerden emekli maaşı sorgulamasını seçerek adınızı, soy adınızı, doğum yılınızı, yerinizi gibi kimlik bilgilerinizi ve de bunun yanında sigorta kurumunuzu seçerek emekli maaşınızı internet sistemi sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı