Gazete Vatan Logo

EBA kurs sistemine öğrenci nasıl giriş yapıyor?

EBA Kurs geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda on milyondan fazla öğrencinin eğitimine destek olmaktadır. Eğitim sisteminde oldukça hatırı sayılır bir yeri olan EBA Kurs tan faydalanmak ise artık ücretsizdir. EBA Kurs a ait tüm bilgileri sizler ile bu yazıda paylaşarak bu sisteme nasıl ulaşacağınızı anlattık.

EBA kurs sistemine öğrenci nasıl giriş yapıyor?

Son zamanlarda eğitim alanında yapılan değişikler sıkça gündeme gelmektedir. Bu gündemin en çok sarsıldığı yıl ise 2015 yılı idi. Çünkü 2015 yılında alınan bir karar ile beraber eğitim sisteminde oldukça büyük oynamalar söz konusu olmuştu. Bu oynamaların sebebi ise 2015 yılında bakanlar kurulunun almış olduğu bir karar idi .Bu kararın gündeme gelmesi ile beraber öğretmenler veliler ve öğrenciler dahil herkes ayaklandı. Bu karar Türkiye eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan dershanelerin kapatılması yönünde idi. Bu dershanelerin kapatılması ile beraber eğitim sisteminde oldukça mühim derecede bir boşluk oluştu. Bu boşluktan olumsuz etkilenen öğrenciler şikayetlerini her ne kadar dile getirseler de dershaneler bir daha açılmamak üzere kapatıldı.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bakanlar kurulunun bu yönde bir karar almasının sebebi ise okullarda verilen eğitime olan güvenin artmasını sağlamak ve öğrencilerin eşit düzeylerde sınavlara hazırlanmasını ve son olarak da bu sınavlara girebilmesini sağlamak idi. Ancak bu uygulama ile beraber durumu elverişli olan aileler öğrencilerine özel ders imkanı sunarken durumu olmayan bir ailenin çocuğu ise bir hayli geride kalmaktaydı. Bu nedenden dolayı bu eğitim sisteminde bulunan açıklığı MEB yine kendisi kapattı. Öğrencilerin eğitimlerine destek olabilmek için oldukça büyük adımlar hazırlayan MEB açılımı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA Kurs sayesinde milyonlarca öğrenciye ulaştı. Milyonlarca öğrencinin ise ücretsiz bir şekilde faydalandığı bu eğitim destek ağı uzman eğitimci kadrosu ve gönüllü yayın evlerinin sağlamış olduğu güvenilir kaynaklar ile beraber gün geçtikçe büyüyen bir bilgi birikimi haline gelmiştir. Bu bilgi birikiminden yararlanma isteyen öğrenciler anlama metotlarına uygun seçenekler ile beraber hizmet veren EBA Kurs tan ücretsiz olarak faydalanmaktadır. Öğrencilerin oldukça işine yarayan bu sistem aynı zamanda öğrencileri ezberci bir anlayıştan da uzaklaştırarak öğrenciye araştırmacı bir kimlikte sağlamaktadır. Bu bilgi birikiminde katkı olanlar sadece öğretmenler ve kaynaklar değildir. Aynı zamanda çocuğun öz güvenini de geliştirmeyi hedefleyen EBA Kurs ta öğrenciler kendi aralarında bilgi paylaşımında bulunmaktadırlar. EBA Kurs tan faydalanmak istiyorsanız öncelik ile yapmanız gereken eğitim görmüş olduğunuz okula gidip yetkili öğretmenden bir adet EBA Kurs giriş şifresi almak olacaktı. Bu şifreyi aldıktan sonra internet bağlantısının bulunduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan EBA Kurs resmi web sayfasına girin. Daha sonra açılacak olan sayfada uygun boşluklara T. C kimlik numaranızı ve almış olduğunuz EBA Kurs giriş şifrenizi girin. Daha sonra giriş butonuna basarak EBA Kurs a girişinizi tamamlayabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı