Gazete Vatan Logo

EBA kurs nedir? EBA giriş şifresi nasıl alınır?

EBA kurs öğrencileri sınava yetiştirmek için hizmete alınan bir sistemdir. EBA kurs haricinde EBA girişinizi de gerçekleştirebilirsiniz. EBA kurs ve EBA giriş hakkındaki detaylı bilgilere haberimizden erişim sağlayabilirsiniz.

EBA kurs nedir? EBA giriş şifresi nasıl alınır?

İleri teknolojinin faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bir gerçektir. Artık günümüzde birçok lokal işeri sanal olarak halledebilmekteyiz. Bu sanal işler sanıldığı gibi internet ortamında sayfayı kapattığında kaybolan cinsten değildir. Örneğin bilgisayar ortamında gereksiz, zaman geçirmeye yönelik birçok işlemler vardır. Bu işlemlerin birde gerçek yüzü vardır. Yaptığınız işlemler sayfayı kapatsanız da asında sizin işlerinizi halletmeniz anlamına gelir. Örnek verecek olursak, banka hesabınızdan bir başka hesaba para transfer etmek istediğinizde bankaya giderek, sıra bekleyerek ya da banka müşteri temsilcisiyle uğraşmanıza gerek kamadan internet bankacılığı sayesinde para transferini kolayca yapabilirsiniz. Bu sayede sanal dediğimiz aslında gerçek işleminizi yapmış olursunuz. Teknolojiyi iyi bilmek, iyi takip etmek ve yerine göre kullanmak işlerimizi oldukça kolaylaştırmaktadır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eskiden öğrencilik hayatımızda birçok dersi alamadığımız zamanlar olmaktaydı. Bir derse girmediğimiz zaman o derste anlatılan konu hakkında sınav zamanı soru çıkar ve yapmakta zorlanırız. Artık günümüzde EBA kurs olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir uygulama ile girmediğimiz ya da bir sebepten dolayı giremediğimiz dersin tekrarını görebiliyoruz. Örneğin X dersine giremediğinizi varsayalım. Hatta anlatılan konunun ne olduğunu bile bilmiyor olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Milli Eğitim Bakanlığının EBA kurs sistemine giriş yapmanız. EBA kurs sistemine nasıl giriş yapabilirim ya da nasıl kayıt olabilirim gibi akla takılan sorunlar için size biraz yardımcı olmaya çalışalım. İlk olarak sisteme giriş için Google gibi büyük bir arama motoruna EBA kurs yazarak aratmanız yeterlidir. Orada gördüğünüz eba-kurs.gov.tr adresine giriş yaptığınız da sizden kullanıcı adı ve parola isteyen bir ekran ile karşılaşacaksınız. Bu kullanıcı adı ve parolayı okulunuzun idari yönetiminden alacağınız bilgiler ile giriş sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA kurs ile neler yapılır? Neler öğrenilir?

Haberin Devamı

Buraya girmek için sadece derste bulunamamanız gerekmez. Ders esnasında dalgın olabilir ya da anlık olarak bu dersi anlamamış olabilirsiniz. Tekrardan göz atabilir. Anlamadığınız yerleri hem görsel, hem konu anlatımlı hem de videolu anlatımlarla pekiştirebilirsiniz. Sınava hazırlanmak için çok önemli olan bu sistem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenmiş ve hazırlanmış bir öğrencilere yardımcı bir uygulamadır. EBA kurs sayesinde artık öğretmenlerinize ben bu konuyu anlamadım yeniden anlatır mısınız ya da öğrenci arkadaşlarınızdan bana notları verebilir misiniz demenize gerek yoktur. EBA kurs bunların tamamen önüne geçen bir uygulamadır. Birçok öğrenci tarafından sevilerek ve beğenilerek kullanılmaktadır.

EBA kurs sistemi sadece öğrenciler için kolaylık sağlamıyor. Aynı zamanda öğretmenlerin de işini bir hayli kolaylaştırmaktadır. Bilgisayar teknolojilerinin bizlere sağladığı faydaları saymakla bitiremediğimiz gibi bu şekilde eğitime yönelik uygulamalar sayesinde daha başarılı bir öğrenci olup geleceğimize yön vermek adına girişimlerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür etmeyi de unutmamak gerekmektedir. EBA kurs ile sınavlar artık daha kolay.

Haberin Devamı