Gazete Vatan Logo

E Okul Veli Ve Öğrenci Girişi İle Devamsızlık Sorgulama

E okul veli girişi ile devamsızlık sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Ayrıca devamsızlık sorgulama yapmak için e okul öğrenci girişini de kullanabilirsiniz. Detayla haberimizde.

Çocuğu okula giden tüm anne ve babaların ortak sorunlarından birisi de çocuklarının devamsızlık sorunudur. Çocukların anne babalarından gizleyerek okuldan kaçması, hem kendi güvenliklerini tehlikeye atmakta hem de eğitim hayatını daha başarılı bir şekilde sürdürmesini engellemektedir. Bu nedenle anne ve babalar çocukları için sürekli okula giderek devamsızlık bilgisi almaktadır. Yaşanan bu durum Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan ve velilerin kullanımına sunulan E okul sayesinde giderilmiştir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

Okul sisteminin kullanıma sunulması ile birlikte online olarak devamsızlık sorgulama yapılabilmektedir. E okul devamsızlık sorgulama hizmetinden çocuğu okulda okuyan tüm anne ve babalar yararlanabilmektedir. Herhangi bir üyelik işlemi yapmanıza gerek kalmadan portal giriş alanında T.C. kimlik numaranız ve çocuğunuzun okul numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra devamsızlık bölümüne tıklayarak çocuğunuzun devamsızlık durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Detaylı bir şekilde belirtilen devamsızlık durumu için devamsızlıkların hangi gün yapıldığını da görebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun o gün ne yaptığını ve neden okula gitmediğini öğrenebilir ve konu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca devamsızlık limitinin aşılması ile yaşanacak sorunların da önüne geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

E okul devamsızlık sorgulama yapmak isteyen anne ve babaların haberde belirtilen adımları takip etmesi ve E okul portalı üzerinden bilgi alması yeterlidir. kısa süre içerisinde erişim sağlayarak yapacağız işlemleriyle birlikte her zaman E okul devamsızlık sorgulama hizmetinden yararlanmanız mümkündür. ayrıca portala giriş yaptıktan sonra sadece E okul devamsızlık sorgulama için değil portal üzerinden sunulan not sorgulama, yazılı ve sözlü tarihi gibi bilgileri de online olarak öğrenebilirsiniz. Özellikle karne dönemlerinde yapacağınız not sorgulama işlemleri ile birlikte, öğrenci karneyi almadan, karne hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. üstelik sadece not bilgisi değil, öğrenci karnelerinde yer alan davranış notlarına da okul portalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı