Gazete Vatan Logo

E Okul Sistemi İle Sınav Sonuçlarını Öğrenebilirsiniz

MEB tarafından kullanıma açılan e okul sistemi sınav sonuçlarını öğrenmek için de kullanılabilir. Siz de sınav sonuçları için e okul üzerinden bilgi sağlayabilirsiniz.

E Okul Sistemi İle Sınav Sonuçlarını Öğrenebilirsiniz

Eğitim alanında bir devrim yaratan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma sunulduktan sonra yoğun bir giriş yapılarak bilgi alınan e okul, öğrencilerin girdiği sınavlar hakkında da bilgi sağlamaktadır.

E okul sınav sonuçları sorgulama işlemlerinin de yapılabileceği e okul sistemine tüm veliler ve öğrenciler giriş yapabilir. Yapılacak olan işlemlerden önce e okul resmi internet sitesine giriş yapılarak öğrenci girişi bölümünden üyelik bilgileri ile birlikte sisteme erişim sağlanması gerekmektedir.

Öğrencilerin TC kimlik numarası ve okuldaki okul numarasının kullanılması giriş için yeterli olacaktır ve bu bilgileri bilem tüm vatandaşlar kolay bir şekilde öğrenci profili üzerinden sisteme giriş yapabilecektir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

MEBBİS

Sisteme erişim sağlandıktan sonra e okul sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen vatandaşlar sınavlar bölümünden ya da notlar bölümünden gerekli olan bilgilere erişebilecek. Böylece yapılan tüm sınavlarda öğrencinin kaç puan aldığı ve diğer detaylara ulaşmak mümkün olacaktır. Tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş olan okul sisteminden tüm veliler ve öğrenciler yararlanabilir. Üstelik sadece bilgisayarlar üzerinden değil cep telefonları için oluşturulmuş olan özel akıllı uygulamalar aracılığıyla da portal kullanılabilir ve uygulamalar üzerinden sorgulamalar yapılabilir.

Haberin Devamı

Devamsızlık Sorgulama

Not bilgisi dışında portal üzerinden devamsızlık sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. Yapılan açıklamalarda velilerin artık çocuklarının okula gidip gitmediğini daha kolay bir şekilde öğrenebilmesi için hizmetlere devamsızlık sorgulama bölümü eklendiği belirtilmiştir. Giriş işlemleri sonrasında sistem tarafından açılacak olan menüden yapılacak devamsızlık seçimi ile birlikte öğrencinin devamsızlık durumu görüntülenebilir. Öğrencinin hangi günlerde okula gittiği ya da hangi günlerde okula gitmediği takvim üzerinden kolayca belirlenerek öğrencinin okul devam durumu kontrol altına alınabilir. Velilerin yapacağı bu denetimlerin yanında öğrenciler de okuldaki durumlarını kontrol etmek için sistem üzerinden kontrol sağlayabilmektedir. Özellikle devamsızlık sınırının aşılmaması için yapılacak olan devamsızlık sorgulama belirli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Böylece sorun yaşamadan eğitim dönemi bitirilebilir.

Haberin Devamı