Gazete Vatan Logo

E Devlet SSK 4AHizmet Dökümü Sorgulama Ve SGK Sorgulama İşlemleri

E devlet SGKsorgulama ve SSK 4a hizmet dökümü almak için sadece e devlet şifresine ihtiyacınız var. SSK hizmet dökümü alarak SGK sorgulamalarınızı nasıl yapacağınızı detaylara bakara görebilirsiniz.

E devlet ile SSK hizmet dökümü almak esgm hizmet sorgulama ekranına göre çok farklı değildir. Aradaki tek fark e devlet sistemine şifre ile giriş yapılmasıdır. Yapılan SGK sorgulama detayları yine SGK verilerinden elde edilmektedir. Vatandaşlarımız e devlet sistemine kayıt olup giriş yaparak devlet kurumlarında kendine özel bir sayfa elde etmiş oluyor. Tüm SGK sorgulama ve SSK 4a hizmet dökümü sorgulamalarını kendine özel bu sayfadan görebilmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ


E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sadece SGK ile sınırlı değildir verilen hizmetler. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Sigortalı kişiler çalışma hayatlarında adlarına ödenmiş prim tutarlarını ve gün sayılarını e devlet 4a hizmet dökümü sayesinde görebilmektedirler. 4a, SGK içerisinde SSK kurumunu ifade etmektedir. SSK sorgulama işlemleri için 4a hizmet dökümü seçeneği kullanılmaktadır.

Online SSK Gün Sorgulama

Haberin Devamı

Vatandaşların bir kısmı e devlet sistemine henüz adapte olamadığı bazı durumlarda sorunlar yaşansa da SSK gün sorgulama konusunda e devlet üzerinden işlem yapılmalıdır. SSK gün sorgulama yapmak için kişilerin ilk olarak e devlet girişi yapması gerekmektedir. Girişyapıldıktan sonra kolay bir şekilde SSK gün sorgulama üzerinden gün bilgisine ulaşılması mümkündür.

SSK Prim Sorgulama Hangi Bilgileri Sunmaktadır?

SSK gün sorgulama sonrasında öğreneceğiniz bilgiler odlukça kapsamlıdır. Kişinin sigortasının açılmasınınardından sigortası üzerinden yapılan tüm işlemler kayıt altına alındığı için alınacak olan döküme de kayıt edilmektedir. Bu bakımdan kişilerin ne zaman iş girişi yaptığı, hangi tarihlerde işten çıktığı ve aylık olarak prim ödemeleri SSK prim sorgulama ile öğrenebilecek bilgilerdir. SSK gün sorgulama yapılması için SSK hizmet dökümü alındığı için kişilerin SSK gün sorgulama yanında bu tip bilgilere de erişim sağlaması mümkün olmaktadır.

SSK Prim Sorgulama Hizmetleri

SSK prim sorgulama kapsamında kişilerin sigorta türüne göre seçim yapması gerekmektedir. SGK tarafından ne zaman emekli olurum dahil olmak üzere pek çok hizmet, kişilerin sigorta türlerine göre hazırlanmıştır. Bu nedenle 4A, 4B ve 4C olmak üzere ayrılan hizmetler arasından seçim yapmanız gerekmektedir. Doğru olarak yapacağınız seçimler ile birlikte ilgili hizmetler üzerinden bilgi sağlamanız mümkündür.

Haberin Devamı

Sigorta hizmetleri e devlet kapısı üzerinden sunulduğu için kişilerin diğer uygulama ya da önceki dönemlerde kullanılan E SGM hizmet ekranından farklı olarak ek bir bilgi girmesine gerek yoktur. Sadece e devlet üyelik girişi yapılması yeterli olmakla birlikte, e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerin seçilmesi yeterli olacaktır. Yapılan seçimler ile birlikte ilgili hizmet hakkındaki kişinin durumu ekranda yayınlanacaktır. Siz de yayınlanan bilgiler üzerinden kolay bir şekilde takip yapabilir ve bilgi sağlayabilirsiniz.

SGK tarafından sunulan hizmetlerden yararlanmak istediğinizde, resmi kanalları, siteleri tercih etmeniz gerekmektedir. Pek çok ek site açıldığı için bu siteler üzerinden herhangi bir kimlik bilgisi girmeniz sorunlar yaratabilecektir. Bu nedenle e devlet kapısı gibi resmi siteler üzerinden işlemlerinizi yapmaya dikkat etmelisiniz. Böylece bilgi güvenliğinizi koruyacağınız gibi sorgulamalar sonucunda resmi ve güncel bilgileri de öğrenebilirsiniz. E devlet üzerinden yapacağınız sorgulama ve ödeme işlemlerinde tüm önlemler alınmıştır.

Haberin Devamı