Gazete Vatan Logo

E-Bordro muhasebat sistemi kapatıldı, artık tek tıkla maaş bordrosu alabileceksiniz!

E-Bordro muhasebat sisteminin kapatılmasıyla maaş bordrosu alma işlemi çok kolay hale geldi. Bu işlemi nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

E-Bordro muhasebat sistemi kapatıldı, artık tek tıkla maaş bordrosu alabileceksiniz!

Günümüzde çalışanlar çalışmalarının karşılığı olarak maaş alırlar. Çalıştıkları süreçte maaşlarında bazı eklenti ve kesintiler meydana gelebilir. Bu eklenti ve kesintilerin birçok sebebi olabilmektedir. Bu sebeplerden bazıları, sendikal kesintiler veya yapılan mesai sonucu ek ücret almaları olabilir. Vatandaşlar bu eklenti ve kesintilerin nasıl meydana geldiğini takip etmek isteyebilirler. Bunun için eskiden belli kurumlardan veya çalıştıkları yerlerden maaş bordrosu çıkartmaları gerekirdi. Bu işlem uzun vakitler alabilir, insanlar için sorun oluşturucu olabilirdi. Ancak gelişen interaktif ortamlar sayesinde artık vatandaşlar bu belgelere kolayca ulaşabilmektedirler. İnternet erişimine sahip oldukları herhangi bir yerden kolayca erişebilir ve doküman haline getirebilirler. E-Bordro, internet üzerinden maaş bordrosuna ulaşmak isteyenlerin kullandığı bir sistemdir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı tarafından dijital platformda sunulan E-Bordro sistemini kullanarak maaş bilgilerine ve detaylarına kolayca ulaşmanız mümkün olmaktadır. Kamu görevlileri e-bordro uygulamasına giriş yaparak, maaşlarını hesaplayabilirler. Fakat e-bordro sistemi yalnızca 12 aylık maaş bilgisi sunmaktadır. Üstelik sistemde bulunan bu maaş bilgileri her yıl güncellenmektedir. E-bordro sisteminde 12 aylık maaş bilgileri Excel dosyası halinde hazırlanmıştır. Ve bu dosya bilgileri bilgisayar ya da akıllı telefon ve ya tabletlere indirmeniz mümkündür. E-bordro sisteminde bu bahsettiğimiz maaş bilgileri dışında, e-bordro sistemi üzerinden maaşlarında yapılmış olan vergi ya da vergiye benzer kesintiler hakkında bilgi alarak bu kesintilerin sebebini ne için alındığını öğrenebilirsiniz.

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise tek yapmanız gereken sisteme giriş yapmaktır. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfada karşınıza birden fazla giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile 2 TL karşılığında istediğiniz PTT kurumundan şifrenizi elde edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız.

Haberin Devamı

Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün internet uygulamaları yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaparak hepsine ulaşabilirsiniz. Bu bölümden kolay bir şekilde Maliye Bakanlığına ulaşabilmek için sol taraftaki harflerden M harfini seçmelisiniz. Maliye Bakanlığını bulduktan sonra Maliye Bakanlığının alt seçeneklerinden Maliye Bakanlığı e-bordro hizmeti seçeneğini seçmelisiniz. Daha sonra ulaşmak istediğiniz maaş bordrosunun yıl ve ayını seçerek ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı