Gazete Vatan Logo

E-Bordro maaş bordrosu artık tek tık uzağınızda!

E-Bordro maaş bordrosu alma işleminizi önceden birkaç işlem sonucunda yapabiliyordunuz. Bu işlem artık çok kolay hale getirildi. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde mevcut.

E-Bordro maaş bordrosu artık tek tık uzağınızda!

Okul hayatına oldukça küçük yaşlarda başlarız. Yıllarca bir meslek sahibi olmak için uğraşırız. Ve her birimiz farklı alanlarda meslek edinmiş durumdayız. Devlette memur olarak çalışan bireylerin her ay düzenli olarak almış oldukları maaş bilgilerinin düzenli olarak bir belgeye not edilir. Bu maaş bilgilerinin yer aldığı yazılı belgeye bordro adı verilmektedir. Almış olduğumuz belli tarihteki maaşınızda kimi zaman bazı eksik ücret görebilirsiniz. Maaşlarınızda ki bu kesintinin nedenini bilmiyorsanız ama öğrenmek istiyorsanız da ilgili kurumun binasına gitmeye vakit bulamayabilirsiniz. Artık ilgili kurumlarda hiç vakit kaybı yaşamadan gerekli işleminizi çok kısa bir süre içinde yapabileceksiniz. Her geçen gün bu online internet sistemine bir yenisi eklenmektedir. Çünkü herkes işinde gücünde çalışan insanlardır. Bu nedenle de bazı kurumların işlemlerine ayıracak vakit bulamayız. Kısa bir süre içinde halledebilmek için internet sistemine başvururlar.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bordro, memur maaş bilgilerini yazılı olarak gösteren bir belgedir. Gelişen teknoloji ile birlikte bu belgeye artık internet üzerinden de ulaşabilmek mümkün hale gelmiştir. Yani istediğiniz anda ve istediğiniz yerde E-Bordro’ ya ulaşabilmeniz mümkündür. E-bordro sisteminde yer alan maaş bilgilerinizi yine E-Bordro sistemine giriş yaparak kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Hatta kontrol ettiğiniz bilgilerde bir sıkıntı varsa, bu yanlışların giderilmesi için gerekli olan bilgiye de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

E-bordroya giriş yaparak maaşlarını hesaplama imkânı bulmuşlardır. Ama bu e-bordro sistemi sadece 12 aylık maaş bilgisi yer almaktadır. Hem de bu sistemde bulunan bu maaş bilgileri her yıl düzenli bir şekilde güncellenmektedir. Bu sistemde 12 aylık maaş bilgileri Excel dosyası halinde hazırlanmış durumdadır. Dosyaları bilgisayarınıza ya da akıllı telefonlarınıza ya da tabletlerinize indirmek oldukça kolaydır. E-bordro sisteminde bu bahsettiğimiz maaş bilgileri dışında, unvan, hizmet sınıfı, kadro durum bilgileri gibi bilgilerde yer almaktadır. Kamu görevlileri e-bordro sistemi aracılığı ile maaşlarında yapılmış olan vergi ya da buna benzer kesintiler hakkında bilgi alarak bu kesintilerin hangi gerekçe ile alındığını da öğrenebilmektelerdir.

Haberin Devamı

E-devlet üzerinden E-Bordro uygulamasına ulaşabilmeniz için E-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet şifresini size yakın herhangi bir PTT şubesinden kolayca temin edebilirsiniz. Şifrenizi alabilmeniz için nüfus cüzdanınızla PTT’ye başvurmanız gerekmektedir. E-devlet şifrenizi temin ettikten sonra turkiye.gov.tr adresine girerek E-Bordro uygulamasına erişebilirsiniz.