Gazete Vatan Logo

Dubai bilmecesi!

Dubai bilmecesi!

Savcı Öz’e ait olduğu öne sürülen Dubai’ye uçuş bilgilerini içeren bir belge yayınlandı. Buna göre çıkış-dönüş tarihleri 17-21 Ekim. Öz’ün kaldığı otelin faturası olduğu öne sürülen belge ise 16-22 Ekim tarihliydi.

Yolsuzluk soruşturması başladıktan sonra hakkında inceleme başlatılan ve İstanbul Başsavcı Vekilliği görevinden Bakırköy’e atanan Savcı Zekeriya Öz’le ilgili yeni bir belge yayınlandı.


Öz, 22 kez yurtdışına çıktığı ve Dubai tatilini işadamı Ali Ağaoğlu’nun ödediği iddialarını yalanlamıştı. Daha önce Öz’e ait olduğu öne sürülen faturada, Öz’ün 16-22 Ekim arasında Dubai’de kaldığı yazarken, T24’te yayınlanan belgedeki uçuş bilgileri iddiayı doğrulamadı. Biletteki bilgilere göre, Öz, 17 Ekim’de geldiği Dubai’den 21 Ekim sabahı, 06.55’te ayrıldı.




Safari tarihi 22 Ekim

Öz, önceki gün yaptığı açıklamada, Dubai’Den 21 Ekim’de dönmesine karşın kendisiyle ilgili olduğu öne sürülen belgede 22 Ekim tarihinde safariye katıldığının gösterildiğini anlatmış ve tatil masrafının da 77 bin TL değil 4 bin 250 dolar olduğunu, faturayı kendisinin ödediğini anlatmıştı.


BOZDAĞ: Şov yapma!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Savcı Zekeriya Öz’ün, Başbakan’ın kendisine gönderdiği iki kişi tarafından yolsuzluk soruşturmasını bitirmesini istediği iddiasına tepki gösterdi. Bozdağ, şunları söyledi: “Başbakanlık bunları yalanladı. Savcıların açıklama yapma konuları bir usule bağlı. Başsavcının veya orada görevli bir savcı varsa, bu açıklamalarla ilgili, onun tarafından yapılması lazım. HSYK’nın böyle bir izin verme yetkisi yok. Savcılar her gün basının huzurunda, gazete manşetlerinde, televizyonlarda şov gibi vazife yaparlarsa, o zaman kendilerine olan saygının, hukuka olan güvenin, adalete olan inancın zayıflamasına yol açarlar. Artık Türkiye’de, şov yapanlarla, hukuku işletenlerin ayrılması lazım.”


AKP’Lİ AŞLIK: Tehdit etmedim

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık twitter adresinde yazdığı “Savcı Öz, Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak. Ne demiş atalarımız alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” mesajını savundu. Geçmişte İzmir’deki operasyonlala adı ‘Süper Savcı’ya çıkan Gök yetkileri alınıp Samsun’a tayin edildikten sonra ölü bulunmuştu. Aşlık, Gök örneği vermesinin nedeninin, yapılan birçok sansasyonel operasyonla tutuklananların beraat etmesi olduğunu ifade ederken “Benim söylemimde tehdidi bir kenara bırakın beddua dahi yok” dedi.


VURAL: Tetikçilik görevi mi?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Savcı Öz’ün yaptığı açıklamada kastettiği kişinin Kamu Denetçisi Nihat Ömeroğlu olduğu iddiasına dikkat çekerek, “Ombudsman tetikçilik mi yapmaktadır? Görevleri arasında var mı bu? Bu konuya muhatap olan kişilerin de bu iddialar karşısında açıklaması yapması gerekir. Ombudsman gidip yargı üzerinde baskı oluşturuyorsa, bu iddia doğruysa hemen istifa etmelidir” diye konuştu.

Haberin Devamı