Gazete Vatan Logo

Drenaj kuyusu nedir, ne işe yarar, drenaj nedir, ne demek? Drenaj zehirlenmesi neden olur?

Samsun'da drenaj kuyusuna inerek hayatını kaybeden kardeşlerinin peşinden inen 2 kardeş de olay yerinde zehirlenerek hayatlarını kaybetti. 3 kardeşin cansız bedeni kuyudan zorlukla çıkarıldı. Dördüncü kardeşin de kuyuya inmesi yakınları tarafından engellenirken çalışmalar sırasında 1 itfaiye eri gazdan zehirlendi. Söz konusu gelişmenin ardından Drenaj kuyusu nedir, ne işe yarar, drenaj nedir, ne demek? Drenaj zehirlenmesi neden olur? sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Drenaj kuyusu nedir, ne işe yarar, drenaj nedir, ne demek? Drenaj zehirlenmesi neden olur?

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Adatepe Mahallesi’nde yaşayan Osman Turan (40), Sadi Turan (39) ve Enes Turan (24) kendilerine ait şeker pancarı tarlasında çalışırken, küçük kardeşleri Enes yanlarından ayrılarak gezmeye gideceğini söyledi. Havanın kararmasına rağmen Enes’ten haber alamayan kardeşleri, babası ve yakınları ile onu aramaya çıktı. Evlerine uzak bir yerde DSİ’ye ait sulama drenajının önünde Enes’in motosikletini fark eden aile fertleri etrafta arama yaptı. Kardeşlerden biri, Enes’in vanayı açmak için drenaj kuyusuna girmiş olabileceğini düşündü. Enes’i kuyuda gören Osman ve Sadi Turan kardeşler peş peşe kuyuya girdi. Ancak 3 kardeş girdikleri kuyudan sağ çıkamadı. Kardeşler burada zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Peki, Drenaj kuyusu nedir, ne işe yarar?

Drenaj kuyusu nedir, ne işe yarar?

İnsanlar tarafından merak edilen drenaj kuyusu, yapının temellerinde konut, iş yeri, fabrika, tesis, köprü, viyadük ayaklarının yüzeysel ve yeraltı sularının yol açacağı zararlardan korunması amacı ile yapılmış silindir veya dörtgen şekilde betonarme kuyulara verilen isimdir.

Haberin Devamı

Yapıyı sağlık tutmak ve uzun yıllar boyunca sağlam kalmasını sağlamak için oldukça önemli bir etkendir. Yağan yağmurlar sonrasında yağmur suyuna karışan partiküller, tanecikler ve diğer parçalar yüzünden drenaj kuyusunun temizlenmesi gerekmektedir. Eğer temizlenmez ise yağan yoğun yağmurlar sonrası drenaj kuyusu etkisini kaybedecektir. Bu sebeple belirli zaman aralıklarıyla drenaj kuyusunun kontrol edilmesi ve temizliğinin gerçekleştirilmesi gerekir.

Drenaj zehirlenmesi neden olur?

Kardeşlerin metan gazından zehirlediği tahmin ediliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.