Gazete Vatan Logo

Dokunulmazlığını kaldır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu.

Dokunulmazlığını kaldır!

Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Hırsızların TBMM’de yeri yoktur diyoruz. Bu kadar açık bu kadar net. Bize teklif getirdiler biz de 3 tekliften bulunduk. Gelin 83. maddeyi yeniden yazalım dedik. Buna hayır dediler. Kirli diyenlerin bize evet demeleri mümkün değil. Geçici madde yapalım diyorlar. Sadece bu döneme ait olan dosyalar olabilir, onların dokunulmazlığı mı devam edecek? Asıl yolsuzluğu bakanlar yapıyor ya. Gel onların da dokunulmazlığını kaldıralım dedik olmaz dediler. Bütün vatandaşlarım gayet iyi bilsin Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlığı devam edecek, sen namuslu adamsan niye kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun? Senin niye dokunulmazlığın kalkmıyor? Çık ben de dokunulmazlığımı kaldırıyorum de.”

‘MİLYON ALİ’

“Binali Yıdırım, havuz medyasının kasasını yöneten adam. Milyon Ali’nin dokunulmazlığı aynen devam edecek. Rıza Sarraf’ın önüne yatan diyen adam Muammer Güler’in de dokunulmazlığı aynen devam edecek. 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet almıştı. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracaksan gel kardeşim. Sen gidip de Rıza Sarraf’ın önüne yatmış adamı koruma! 700 milyarlık saat vardı; Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. 52 milyon dolar rüşvet alan adamın önüne yatacak mısın yatmayacak mısın? Bakara makara deyip Kur’an’la dalga geçen ayakkabı kutusunda milyonları götüren adamın önüne yatacak mısın yatmayacak mısın?” “Davutoğlu neden korkuyor; o da biliyor ki dokunulmazlığı kalkarsa terör örgütlerine yardım ve yataklıktan o da yargılanabilir. Davutoğlu da abisi de terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmışlardır. Her şeye rağmen kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyoruz. Akademisyenler hapse giriyorsa, gazeteciler hapse giriyorsa, Genelkurmay Başkanı hapse giriyorsa demokrasi mücadelesi veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalı. Türkiye bir darbe dönemi yaşıyor.”

Haberin Devamı

‘SEN 1 MAYIS’I YASAKLAYAMAZSIN’

“1 Mayıs Taksim’de kutlanmak isteniyor şimdiden bir sürü yasaklar ortaya çıkmaya başladı. İlk kez 1923 yılında 1 Mayıs kutlanmaya başlandı. Dönem değişti 1 Mayıs’ı yasakladılar. Bütün dünyada 1 Mayıs kutlanıyor. Kardeşim sen 1 Mayıs’ı yasaklayamazsın dünya nasıl kutluyorsa bizim işçimiz de o şekilde kutlayacak.”

Haberin Devamı

‘KAPIMIZ, HUKUKU SAVUNUYORSAN AÇIK’

“Bu Avrupa’nın kabul ettiği Türkiye ilerleme raporunda var. Demokrasi için mücadele ediyoruz sürekli özgürlüklerin kısıtlandığı bir ülke haline geliyoruz. Sayın Davutoğlu sana açık çağrım, gelin yasaları birlikte yapalım. Artık ulusüstü kuruluşlar bizi eleştirmesin. Medya özgürlüğü yok demesinler. Açık çek veriyorum Davutoğlu! Hukukun üstünlüğünü savunuyorsan kapımız açık gel sonuna kadar yapacağım.