Gazete Vatan Logo

'Devlet resti rekti'

Akdoğan, hükümetin risk aldığını söyledi

MİT’in İmralı ile yaptığı görüşmelerin amacının terör örgütü PKK’ya silah bıraktırmak olduğunu belirten Akdoğan, ilk adım olarak örgütün sınır ötesine çekilmesi gerektiğini vurguladı.

AKParti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT İmralı görüşmelerini değerlendirdi. Görüşmelerin amacının PKK’ya silah bıraktırmak olduğuna dikkati çeken Akdoğan, “İlk adım olarak da PKK’nın sınır ötesine çekilmesi gerekiyor” dedi.

Akdoğan, 4. Yargı Paketi kapsamında iddia edildiği gibi binlerce KCK’lının serbest bırakılması veya Abdullah Öcalan’a ev hapsinin söz konusu olmadığını kaydetti.

ŞİMDİ “ÖCALAN’LA OLMAZ” DİYORLAR

Ahmet Türk ve Ayla Akat’ın Öcalan’la yaptıkları görüşme sonrasında BDP’nin tavrını eleştiren Akdoğan, “Öcalansız olmaz diyorlardı şimdi biz siz olmaz, Kandil’siz olmaz, KCK’sız olmaz diyorlar.

Tek muhatap Öcalan, hepimizi o temsil ediyor, görüşme yetkisi onda diyorlardı. Şimdi Öcalan’dan başka herkesi ön plana çıkardılar” diye konuştu.

KAPILARI AÇMANIN TEK YOLU

Öcalan için muhatap alınmanın bile çok önemli bir konu olduğuna işaret eden Akdoğan, şu bilgileri aktardı: “Açlık grevleri sırasında ne avukatları ne yakınları ne de MİT, Öcalan ile görütü. Devlet bütün kapıları kapattı ve resti çekti.

Öcalan, kapıların açılmasının tek yolunun çözüme yönelik açıklamalar yapmak, örgüte silah bıraktırmak olduğunu anladı.

Bu sürece kadar muhatap alınma şartı olarak PKK’nın eylemlerini görüyordu, bu süreçte eylemlerin bitmesi gerektiğini gördü.”

Öcalan’ın, devletin kendisine yönelik minnetsizliğini anladığını vurgulayan Akdoğan, “Bu yüzden açlık grevlerinin bitirilmesi talimatını verdi. Sürece katkı koyacaksan devlet seni muhatap olarak görür, yoksa senin de şansın yok örgütünde şansı yok. Devlet borçlanmış, yalvar yakar olmuş değil” ifadelerini kullandı.

‘KİM YOL GÖSTERECEK?’

Akdoğan, “Somut gelişmeler olunca diğer bütün aktörlerin sürece nasıl yaklaştıklarını görmek gerek" diyerek CHP ve BDP’ye mesaj yolladı. Akdoğan şöyle devam etti: “BDP’ye Öcalanmı yol gösterecek, kendilerimi Öcalan’a yol gösterecek, göreceğiz. Aceleci olmak doğru değil. Hükümete baskı kurmaya çalışmak, ev ödevi vermek doğru değil. Önce örgütünadım atması gerekiyor."

‘BU İRADEYİ GÖRMELİYİZ’

Görüşmelerin çözüm getirebilmesi için uzun bir zamana ihtiyaç olduğunu bildiren Yalçın Akdoğan, süreci takvime bağlamanın, tarih vermenin doğru olmayacağını aktardı.

Akdoğan, örgütün hükümeti sıkıştırmaya çalıştığına işaret ederek “Hükümet adımları bir iki aya kadar atsın yoksa Nevruzla birlikte yeniden eylemler başlar, diyorlar.

Bunu taktik amaçlı yapıyorlar. Kış ortasında güvenlik güçlerine saldırılabiliyorsa sınır dışına da çıkılabilir. Bu iradeyi görmemiz gerekiyor” dedi.

HÜKÜMET RiSK ALDI

Akdoğan, samimi olduklarını vurgularken şu görüşleri dile getirdi: “Hükümet terör sorununun çözümü için risk alarak tüm yöntemleri deniyor. İyi niyetli adım atıyor. Samimiyet gösteriyor. Buna kimlerin katkı vereceğini göreceğiz.

Toplumu geren yaklaşımlar olacak mı bunu da test edeceğiz.” Terörle mücadelenin askıya alınmadığını belirten Akdoğan, teröristlerin saldırılarına karşı tedbirlerin hazır olduğunu vurguladı. Bugün Gazetesi'nden İrfan Dumlu'nun haberine gör, Akdoğan, terörle mücadelede son dönemdeki başarının arkasında farklı kurumların uyum ve koordinasyonu olduğunu kaydederken şunları anlattı: “Bu bundan sonra da devam edecek.

Eski Türkiye değiliz, umutluyum. Terör üzerinden Türkiye dışından olduğu gibi içinden de siyasete baskı oluşturmayı amaçlayanlar oldu. Tamamen bitmedi ama eskisi gibi de değil.”

Haberin Devamı