Gazete Vatan Logo

Devlet 1000 lira kime verecek? Yeşil kartlılara yardım parası verilecek mi? Engellilere 1000 lira verilecek mi 2020?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 milyon aileye 1000 TL yardım yapılacağının duyurulmasının ardından, sosyal yardım parası ile ilgili sorulan sorular da arttı. Devlet 1000 lira kime verecek? Yeşil kartlılara yardım parası var mı, 1000 TL alacak mı? Engellilere 1000 lira verilecek mi? soruları bu kapsamda merak edilen birkaç sorudan biri oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 TL yardımın başladığını ve başvuruların otomatik olarak bakanlık tarafından yapılacağını duyurdu. 1000 TL destek hakkında merak edilenler ve sonuçların nasıl sorgulanacağına dair detaylar haberimizde…

Devlet 1000 lira kime verecek? Yeşil kartlılara yardım parası verilecek mi? Engellilere 1000 lira verilecek mi 2020?

Corona virusü kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı . 2 milyon 111 bin haneye destek olunacağını duyurdu. Bakan Selçuk, 1000 TL sosyal yardım hakkında şu ifadelerde bulundu: "Hazine ve Maliye Bakanımız ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah’’ dedi. Devlet 1000 lira kime verecek? Yeşil kartlılara para yardımı var mı, 1000 TL alacak mı? Engellilere 1000 lira verilecek mi?

1000 TL SOSYAL YARDIM DESTEĞİ BAŞLADI

Başvuruların otomatik olarak bakanlık tarafından yapıldığı sosyal yardım için ödemeler, 1 Nisan'da PTT üzerinden gerçekleşecek. Sosyal yardımdan, halihazırda 2022 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım alan bazı vatandaşlar yararlanmış olacak.

Haberin Devamı

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi d e Devlet sistemi üzerinden yapılır.
SOSYAL YARDIM SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

SOSYAL YARDIM PARASI ÖDEME TARHİLERİ

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,

1 ve 6 olanlar 2'sinde

2 ve 7 olanlar 3'ünde

3 ve 8 olanlar 4'ünde

4 ve 9 olanlar 5'inde

PTT Kartı olan vatandaşlarımız 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebiliyor.

Bakan Selçuk, 1000 TL sosyal yardım hakkında şu ifadelerde bulundu:

Haberin Devamı

"Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah."

DEVLET 1000 LİRA KİME VERECEK?

Bakanlık, 1000 TL destek için belli şartlar aradığını ifade etti ancak detaylı bilgi paylaşmadı. Dolayısıyla vatandaşlar arama motorları üzerinden, yeşil kartlılara para yardımı var mı, 1000 TL alacak mı? Engellilere 1000 lira verilecek mi? sorularına yanıt arıyor. 1000 TL yardımın yatıp yatmadığını e devlet sistemi üzerinden kontrol edebilirsiniz.