Gazete Vatan Logo

Deprem bölgesine uçuşlar ücretsiz mi? Uçuşlar hangi illerde ücretsiz olacak, uçuşlar ne zaman kadar ücretsiz olacak? THY ve Pegasus duyurdu!

Uçuşlar hangi illerde ücretsiz olacak, hangi bölgelere uçuşlar olacak? Deprem sonrası Hatay ve Gaziantep karayolundaki sorunlar ulaşımı olumsuz etkiledi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından ulaşım sorununa çözüm olmak için THY ve Pegasus harekete geçti. Peki, Deprem bölgesine uçuşlar ücretsiz mi, uçuşlar ne zaman kadar ücretsiz?

Deprem bölgesine uçuşlar ücretsiz mi? Uçuşlar hangi illerde ücretsiz olacak, uçuşlar ne zaman kadar ücretsiz olacak? THY ve Pegasus duyurdu!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem karayollarını da olumsuz etkiledi.  Depremden etkilenen bölgelerde ulaşım sıkıntıları devam ederken yardım etmek isteyen de deprem bölgesinden yakınlarının yanına gitmek isteyen de yollarını durumunu sorguluyor. THY ve Pegasus harekete geçti. Peki, Hangi illerden uçuşlar ücretsiz, uçak seferleri ücretsiz mi? Ücretsiz uçak seferleri ne zamana kadar sürecek? Deprem bölgesine uçuşlar ücretsiz mi? İşte, THY, Pegasus ücretsiz uçuşların yapılacağı iller hakkında bilgiler….

Deprem bölgesine uçuşlar ücretsiz mi?

THY ve Pegasus tarafında yapılan açıklamada 9 ilden yapılacak uçuşlarda uçak biletlerinin ücretsiz olacağı duyuruldu.

Uçuşlar hangi illerde ücretsiz olacak, uçuşlar ne zaman kadar ücretsiz olacak?

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesi dönüş seferleri ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır." açıklamasında bulundu.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstünün açıklaması şu şekilde: "Deprem bölgesine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz."

Haberin Devamı

"Bu kapsamda Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlarımız 13 Şubat'a kadar ten yön ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. "ifadelerine yer verdi.

Pegasus firmasından da bir açıklama geldi. Pegasus deprem bölgesinden çıkış uçuşlarının tamamen ücretsiz olduğunu duyurdu.

Pegasus'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Deprem bölgelerine destek verebilmek amacıyla, AFAD ve yetkili makamların yardım ekipleri ve ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımız için deprem bölgesinden çıkış uçuşlarının tamamını şu andan itibaren ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa meydanlarından çıkışlı planlanan tüm yurt içi direkt uçuşlarımız 12 Şubat 2023 tarihi de dahil olacak şekilde ücretsiz olacaktır.

Haberin Devamı

Dün ve bugün Adana, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş illerimize toplam 18 uçak yardım seferi gerçekleştirdik. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep illerine ve bu illerden çıkışlı toplam 68 seferimizi ise yolculu olarak planladık." açıklamasında bulundu.